Lübnan’ın ardından Kuveyt’te 'Barbie' filmini yasakladı
İHA

Başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in oynadığı Barbie filmi, 21 Temmuz'da vizyona girmesinden bu yana dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gişe yaparken, Suudi Arabistan da dahil olmak üzere bölgedeki birçok ülkede gösterime girdi.

Dünya çapında gişe rekorları kıran Barbie filmi, Lübnan’ın ardından Kuveyt’te de yasaklandı.

Kuveyt basınında yer alan haberde, Kuveyt'in "kamu etiğini" korumak için söz konusu kararı aldığı ifade edildi.

Kamu düzenini bozduğu kaydedildi

Kuveyt Enformasyon Bakanlığı sözcüsü, filmin Kuveyt toplumuna ve kamu düzenine yabancı fikir ve inançları yaydığını söyledi.

Kuveyt Film Sınıflandırma Kurulu Başkanı Lafi al-Subaiei yaptığı açıklamada, kurulun genellikle ülkenin kültürüne aykırı olduğu düşünülen film sahnelerinin kesilmesini istediğini belirterek, ancak filmler devletin kabul edilemez olduğunu düşündüğü davranışları teşvik ettiklerinde doğrudan yasaklandıklarını aktardı.

Lübnan Barbie’yi eşcinselliği teşvik ettiği için yasaklamıştı

Lübnan Kültür Bakanı Mohammad Mortada dün yaptığı yazılı açıklamada, 'Barbie' filminin eşcinselliği teşvik ettiği ve dini değerlerle çeliştiği gerekçesiyle sinemalarda yayınlanmayacağını duyurmuş, filmin cinsel dönüşümü teşvik ettiği ve aile biriminin önemini azaltarak inanç ve ahlak değerleriyle çeliştiği ifade etmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)