Orta Asya ülkesi Türkmenistan, deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor.

Yardımlar, Aşkabat Büyükelçiliği'nin koordinasyonuyla Türkiye'ye ulaştırılıyor.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedeler için battaniyeler ve yataklar gönderildi.

1100 battaniye, 89 yatak

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, teşekkürlerini ifade etti:

Büyükelçiliğimiz koordinasyonuyla Türkmenistan'dan deprem bölgesine bu sabah ilave 1100 battaniye ve 89 yatak daha gönderdik. Bağışta bulunan vatandaşlarımıza, Türkmenistan'daki firmalarımıza, Türkmenistan Kızılayı'na, THY'ye teşekkür ediyoruz.

Şimdiye kadar gönderilen malzemeler

Türkmenistan'da, sivil toplum kuruluşları ve Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından ortak düzenlenen yardım kampanyalarının sonucunda bugüne kadar depremzedelere 8 bin 71 battaniye, 390 yatak, 20 jeneratör, 60 ısıtıcı, 6 seyyar tuvalet, 11,15 ton giyecek, 44,46 ton tıbbi malzeme ve 67 ton gıda gönderildi.

Berdimuhamedov'un yardım talimatı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, ek insani yardımların sürdürülmesi için Sağlık ve İlaç Sanayi Bakanlığı'na, Tekstil Sanayi Bakanlığı'na, Sanayi ve Girişimciler Birliği'ne ve "Kızılyarımay" Derneği'ne talimat vermişti.

Türkmenistan, 7 Şubat'ta sağlık ekibi ve tıbbi malzemelerden oluşan insani yardımları taşıyan uçağını Türkiye'ye göndermişti.