REUTERS

Orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan, şimdi de şiddetli fırtınanın yol açtığı sel felaketiyle karşılaştı.

Sağanak yağışlar evleri ve yolları sular altında bıraktı. Kötü hava koşulları nedeniyle duvarın çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Daniel fırtınası, pazartesi gününden bu yana batı ve orta Yunanistan'da ortalığı birbirine kattı.

Önce yangın, şimdi de sel

Ülkenin kuzeyinde iki haftadan uzun süredir devam eden ölümcül yangının kontrol altına alınmasından birkaç gün sonra acil servisler, sel felaketiyle mücadele konusunda yüzlerce çağrı aldı.

Yunan basınına göre, sığır yetiştiricisi olan bir kişi, hayvanlarına ulaşmaya çalışırken çöken duvarın altında kalarak hayatını kaybetti.

Yunanistan'da kaos görüntüleri

Liman kenti Volos, sağanak nedeniyle kaos görüntülerine sahne oldu. Kentte aracı fırtınada sürüklenen bir kişi kayboldu.

Oğlu araçtan çıkan söz konusu kişinin mahsur kaldığı ve sürüklendiği belirtildi. Arama kurtarma çalışmaları için düğmeye basıldı.

Volos'un geniş kesimlerinde trafik kısıtlandı. Yunanistan'da 2017 yılında yaşanan sel felaketinde 25 kişi ölmüş, yüzlerce kişi evsiz kalmıştı.

Şiddetli fırtına uyarısı

Öte yandan Yunanistan basınından Ta Nea gazetesi, 6 Eylül Çarşamba günü şiddetli yağmur ve fırtınanın beklendiğini yazdı.

Volos'un adeta tecrit altında olduğu belirtilerek, "Yollar geçilmez oldu. Ev ve dükkanlar sular altında kaldı." notu paylaşıldı.

Miçotakis: Aşırı havayla karşı karşıyayız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, aşırı hava durumuyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Sosyal medya paylaşımında Miçotakis, şu ifadeleri kullandı:

Vatandaşları verilen talimatlara uymaya çağırıyorum. Şu anda öncelik, insan hayatının korunması.

Miçotakis, olumsuz hava şartlarının özellikle Magnesia bölgesinin Volos kentinde ve Teselya bölgesinde etkili olduğunu ifade etti.