Dünyanın deliksiz ve düğmesiz ilk akıllı telefonu: Meizu Zero
ensonhaber.com

Çinli telefon üreticisi Meizu tarafından geliştirilen Meizu Zerodünyanın üzerinde hiçbir delik, düğme ve giriş bulunmayan ilk telefonu olma özelliğini taşıyor. Resmi olarak Çin'de tanıtılan bu telefonun üzerinde herhangi düğme veya delik bulunmuyor.

Üzerinde hiç delik olmayan ilk telefon Meizu Zero VİDEO

Ses açma kapama ve güç tuşları bulunmayan telefonda, ayrıca şarj girişi, SIM kart yuvası, USB ve kulaklık girişleri de bulunmuyor. 18 watt'lık hızlı şarj desteği ile gelecek telefon, sadece kablosuz olarak şarj edilebilecek. Telefonun yan kısmında bulunan sanal butonlar sayesinde ise telefonun sesi açılıp kapatılabilecek. Aynı zamanda bu sanal butonlar, bir güç düğmesi işlevi de görüyor.

meizu zero

HOPARLÖR VE SIM YUVASI YOK

Meizu Zero'nun üzerinde bir hoparlör çıkışı da yok. Ekranı ve titreşimleri kullanan yeni bir mSound 2.0 teknolojisine sahip olan telefon, ses yayan ekran teknolojisini kullanıyor. Ayrıca telefonun üzerinde bir SIM kart yuvası bulunmadığından sadece eSIM kullanılabilecek. (eSIM hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki haberimize göz atabilirsiniz.)

İlgili Haber: [ SIM kartları tamamen ortadan kaldıracak eSIM nedir? ]

Üzerinde hiçbir delik bulunmadığı için bu telefon, suya ve toza karşı da oldukça dayanıklı. Meizu Zero'nun  belli olan diğer özellikleri ise şu şekilde:

6 inçlik AMOLED ekran Snapdragon 845 işlemci Ekranda parmak izi tarayıcı + yüz tanıma 12MP Sony IMX380 + 20MP Sony IMX350 çift kamera eSIM Hızlı, 18 watt kablosuz şarj Bluetooth 5.0 mSound 2.0 ekran ses teknolojisi

Meizu Zero, henüz üretim aşamasında olduğundan, telefonun ne zaman piyasaya çıkacağıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.