ensonhaber.com

Türkiye, savunma sanayiinde giriştiği büyük çalışmalarla gururlandırmaya devam ediyor.

Son yıllarda gösterilen gelişim, birçok alanda ortaya konulan platform, sistem ve yeteneklerin yurt dışı pazarlarda ilgi görmesini sağlıyor.

Bu durum, sektörün ihracat performansının son yıllarda istikrarlı şekilde artırmasına katkı veriyor.

Bayraktar TB3'ün ilk yurt dışı durağı BAE

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3'ün ilk yurt dışı durağı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) oldu.

SavunmaSanayiST'nin özel haberine göre; BAE'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen UMEX 2024 Uluslararası İnsansız Sistemleri Etkinliği ve Konferansı'nda, Bayraktar TB3 SİHA da sergilendi.

BAE, daha önce de Baykar'dan Bayraktar TB2 SİHA ile AKINCI TİHA tedarik etmek amacıyla sözleşme imzalamıştı.

İhracata ciddi katkısı var

Baykar'ın açtığı ihracat kapısı başta ASELSAN ve Roketsan olmak üzere birçok savunma sanayii firmasına da ciddi olumlu yansımalara vesile oldu.

ASELSAN ve Roketsan, çeşitli İHA faydalı yüklerinin BAE'ye ihracatı amacıyla sözleşmeler imzaladı.

BAE'nin kısa pistli kara veya deniz platformlarına iniş ve kalkış kabiliyetine sahip Bayraktar TB3 SİHA'ya da yoğun ilgi gösterdiği biliniyor.

Gökyüzünde 5 bin 700 kilometre

Baykar SİHA ailesinin yeni rekortmeni Bayraktar TB3, 32 saatlik uçuşu sırasında gökyüzünde toplam 5 bin 700 kilometre mesafe kat etti.

Orta irtifadaki sistem performansının ölçüldüğü 12'nci uçuş testinde de 12 saat havada kalan Bayraktar TB3, böylece kendi rekorunu da kırmış oldu.