AA & Ensonhaber

CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Cemil Tugay, görevine resmen başladı.

Tugay, görevi önceki belediye başkanı Tunç Soyer'den devraldı.

Devir teslim töreni öncesinde Tugay, çok sayıda partili ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

"Çok mücadele ettik"

Burada konuşma yapan Tugay, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi çok mücadele ettiklerini, halka kulak verdiklerini, kendilerinden beklentileri doğru anlamaya gayret ettiklerini söyledi.

Keyifsiz anları objektiflere yansıdı

İzmir için yeniden aday gösterilmeyen Soyer, bu haberi MYK toplantısından 5 dakika önce aldığını belirterek, "En hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum." demişti.

CHP ile arasında soğuk rüzgarlar estiği belirtilen Soyer'in keyifsiz halleri, görevi Tugay'a devrettiği sırada da dikkatlerden kaçmadı.

"Bizden beklenenin farkındayız"

Seçimlerde kent genelinde zafer elde ettiklerini ifade eden Tugay, şunları kaydetti:

Çok mutluyuz ve daha önemlisi geleceğe dair de çok umutluyuz. Bize bu seçimlerde inandıklarını gösterdiler. Ama aynı zamanda bizlere bir kredi açtılar. Önümüzdeki dönemde hiç hata yapmadan çalışmamızı istiyorlar. Bizden beklenenin ve sorumluluğumuzun farkındayız.

İnsanlarımızın yaşadığı o ağır sorunların farkındayız. Bu nedenle halkımızın yanında olacak, sorun neredeyse orada olacağız. Bu nedenle İzmir Büyükşehir çalışanlarımızı daha fazla sorumluluk almaya ve daha fazla çalışmaya davet ediyorum.

Tunç Soyer'den devraldı

Daha sonra partililerle birlikte bando eşliğinde Egemenlik Evi binasında bulunan başkanlık makamına yürüyen Cemil Tugay, düzenlenen törenle Tunç Soyer'den görevi devraldı.

Tugay, hizmetleri için Soyer'e teşekkür ederek sorumluluklarının bundan sonraki dönemde daha da arttığını söyledi.

"Müthiş hafiflemiş bir şekilde ayrılıyorum"

Görevi devreden Soyer ise Tugay ve ilçe belediye başkanlarını tebrik etti, desteğe hazır olduğunu dile getirdi.

Soyer, "Ben tahmin edeceğiniz gibi, müthiş hafiflemiş bir şekilde ayrılıyorum. Allah size yardımcı olsun." dedi. O sırada gülüşmeler yaşandı.

Zeytin fidanı hediyesi

Konuşmaların ardından Soyer, Tugay'a zeytin fidanı hediye etti. Cemil Tugay, bu fidanı makam odasında yetiştirerek büyüteceğini söyledi.