ensonhaber.com

İstanbulluların en büyük sorunu toplu ulaşım.

Trafik bir yana araçlardaki arızalar da sıkça vatandaşları mağdur ediyor.

Megakent'in en büyük projesi olarak bilinen Marmaray ise ulaşımın bel kemiğini oluşturuyor.

10 yıldır konforlu hizmet veriyor

Böylelikle milyonlarca vatandaşa ulaşımda adeta nefes oluyor. İşe ve okula gidenler, Marmaray sayesinde hem konforlu hem de hızlı bir ulaşım hizmeti alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a kazandırdığı ve işletmeciliğini de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın üstlendiği Marmaray, tam 10 yıldır hizmette.

İlk olarak Ayrılıkçeşmesi-Kazlıçeşme arasında hizmete başladı.

Ardından Haydarpaşa-Gebze ve Sirkeci-Halkalı hatlarının iyileştirilmesiyle Gebze’den Halkalı’ya ulaşım sağladı.

10 yılda taşınan yolcu sayısı 1 milyar

İki kıtayı deniz altından birleştiren asrın projesi, tam 108 dakikada seferi tamamlıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2013 yılında açılışı yapılan Marmaray’ın 10 yılda taşınan yolcu sayısının 1 milyara ulaştığını açıkladı.

877 bin 72 yolcu kapasiteli

Halkalı-Gebze arasında 148, Pendik-Ataköy arasında 139 olmak üzere toplam günlük 287 sefer düzenlenen Marmaray'da 877 bin 72 yolcu kapasitesi bulunuyor.

Marmaray'ın birçok istasyonundan metro, metrobüs, şehir hatları vapurları ve İETT otobüsleri ile aktarma yapılabiliyor. İstanbul'da diğer toplu ulaşım ağlarına entegre olarak hizmet veren Marmaray ile günlük ortalama 600 bin yolcu taşınıyor.

Marmaray hayatı kolaylaştırıyor

Halkalı ve Gebze arasında hizmet veren Marmaray'ın konforunu gözler önüne sermek adına Ensonhaber ekibi olarak sahaya indik.

Muhabirlerimizden Ahsen Kaya, Bakırköy durağından Üsküdar’a Marmaray’la 20 dakikada ulaşırken, diğer muhabirimiz Furkan Vural ise aktarmalı olarak diğer toplu ulaşım araçlarıyla tam 1 saat 49 dakikada ulaştı.