Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak görevine başladı
ensonhaber.com

Türkiye Yüzyılı başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin törenini gerçekleştirmesinin ardından yeni kabineyi de açıkladı.

Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak oldu.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan görevi devralan Bak, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

"Bismillah dedik, durmadan yorulmadan çalışmaya devam"

Toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Bak, şu ifadeleri kullandı:

Çalışma arkadaşlarımızla ilk toplantımızı gerçekleştirerek “Bismillah” dedik.

Türk sporu ve gençlerimiz için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını iletti

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını iletirken Kasapoğlu'na da teşekkür etti.

"Türkiye Yüzyılı başlıyor"

Bak, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Yüzyılı kabinesinde şahsımı Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevlendiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

5 yıl boyunca Türk sporuna ve gençliğine önemli hizmetlerde bulunan Mehmet Muharrem Kasapoğlu Bakanımıza teşekkür ediyorum.

Hedefimiz yüksek, yolumuz uzun, vazifemiz çetin...

Türkiye'nin en büyük gücü ve enerjisi olan gençlerle Türkiye'nin aydınlık istikbalini birlikte kuracağız. Türk sporunda ulaşılan başarı çıtasını güç ve gönül birliğiyle çok daha yükseklere taşıyacağız.

Bize güvenen Sayın Cumhurbaşkanımızı ve aziz milletimizi mahçup etmeyeceğiz.

Gençler; Gençlik ve Spor Bakanlığı dün olduğu gibi bugün de sizindir. Varlığınız ve desteğiniz en büyük gücümüzdür.

Türkiye Yüzyılı başlıyor...

Bismillah...

Kasapoğlu: "Bu aziz millete hizmet etmek çok büyük bir şeref"

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni bir başlangıç yaptıklarını, bu başlangıcın ülke, millet ve bakanlık için hayırlar, yeni başarılar, getirmesini dilediğini belirtti.

"Türkiye, yüzyılın seçimini herkese örnek bir şekilde yaptı." diyen Kasapoğlu,

Demokrasi olgunluğuyla, halkımızın teveccühüyle, 85 milyonun kazandığı bir seçimi gerçekleştirdik. Ondan sonra, 'Başlasın Türkiye Yüzyılı, hemen şimdi.' dedik. Gençlik için, spor için, bugün 'Türkiye Yüzyılı'nı başlatma adına yeni bir bismillahı birlikte söylüyoruz.

diye konuştu.

Mutlu ve duygu dolu olduğunu ifade eden Kasapoğlu,

Bu görevlerin her biri büyük onur. Bu aziz millete, bu kutsal coğrafyaya hizmet etmek çok büyük bir şeref. Rabbimize hamdediyorum, şükrediyorum. Saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mıza bu kutlu görevi layık gördükleri, her zamanki destekleri ve ön açıcı, moral verici o güçlü liderliği için özellikle şükranlarımı ifade ediyorum.

değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık olarak çok önemli başarılara, hizmetlere imza attıklarını belirten Kasapoğlu,

Değerli ağabeyim Osman Aşkın Bak'a bu görevi devretmekten dolayı mutluluğum tarif edilemez derecede büyüktür. 2018 Türkiye için yeni bir başlangıçtı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Türkiye yeni bir yola girdi. Tıpkı bugünkü gibi. Bugün de 'Türkiye Yüzyılı'na adım atıyoruz.

ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin takım ruhuyla eşsiz bir başarı ortaya koyduğunu dile getiren Kasapoğlu, şöyle konuştu:

Kabine üyesi tüm arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı'mızın ilan ettiği 'Türkiye Yüzyılı'nın yeni kabinesi de inanıyorum ki en güzel şekilde bu çıtayı daha büyük ufuklara taşıyacaktır. Bu bakanlık gençlerin ve sporcuların bakanlığı. Her daim de imkanlarıyla sonsuza kadar onların hizmetinde olan bir bakanlık. Görev süremiz boyunca bu gayrette olduk. 70 binden fazla kişiye ulaşan bir bakanlık ailesi var. Her birine, tüm arkadaşlarıma minnet doluyum. Ülkemizin 81 ilinde bu bayrağı taşıyan her bir arkadaşımla gurur duyuyorum. Biz kadro olarak liderimizin öncülüğünde ezberleri bozduk, bundan sonra da ezber bozmaya devam edeceğiz. Tüm mesai arkadaşlarımıza gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Kenetlenmiş kardeşler olarak bu maratonu koşmaya devam edeceğiz.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Mehmet Muharrem Kasapoğlu, birbirlerine çiçek takdiminde bulunarak başarı diledi.