ensonhaber.com

Ensonhaber YouTube kanalında Taha Hüseyin Karagöz, her gün yeni konuklarıyla gündemi aktarıyor.

Hafta içi her gün saat 12.00'de YouTube'da canlı yayında izleyicilerin karşısına çıkan Karagöz'ün yayın konuğu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ oldu.

Gündemi değerlendiren Dağ, Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı adaylığından söz etti.

Öte yandan Hamza Dağ'ın konuşma başlıkları arasında yerel seçim vardı.

"İktidar olarak hizmetlerin devamını sağlayacağız"

Dağ, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

İzmir’e daha fazla hizmet etmek istiyoruz. Biz İzmir’e iktidar olarak hizmetlerin devamını sağlayacağız. Bazı konularda şehrin açılması, planlanması, şehrin trafik meselesinin çözülmesi...

Biz iktidar olarak şehrin trafiğinden mücavir alan dışındaki karayolları üzerinden sorumluyuz. Kara yolları üzerinden bu konuda İzmirliler iyi bilirler. Hem çevre yolu yapılması hem İstanbul-İzmir otobanı yapılması. Bunlarda görevimiz olmadığı hallerde İzmir'e iktidar olarak yaptığımız işler... Yollar normalde bizim sorumluluğumuzda değil.
Cumhur İttifakı'nın hizmet belediyeciliğini anlatacağız.

Bir tarafta ceketi koysak kazanırız diyen, çok yanlışlık olmasına rağmen tamamen menfaat üzerine kurulan bir yapı.

Diğer tarafta bugüne kadar birçok eksikliğe rağmen yanlışlıkları dile getirmeyen ve başkan adayı ilan ettiğinde kokudan mültecilik olayından bahseden menfaatçi bir yapı.

Ama bizim gerçekten derdimiz yaşadığımız yıllardır içinde olduğumuz bu şehirde, mevcut halin çok daha ötesinde hizmet etmek.

"Seçim kazanıldıktan sonra ilk yapılması gereken şey bir sistem kurmak"

Daha 4 buçuk yıl iktidarız inşallah. Mutlaka yapacağımız büyük işler var.

Bizim önümüzde kongremiz var konsantrasyon kongrede. En coşkulu heyecanlı, yerel seçimin startını verecek şekilde hazırlanıyoruz.

Yerel seçimlere bundan sonra başlayacağız. Önce büyükşehirlerden sonra diğer şehirlerden ve ilçelerden aday belirlemek üzere çalışacağız.

Mesele sadece aday belirlemek değil. Şehirlerin fotoğrafını çekmek. Doğru fotoğrafla doğru adayı belirlemek.

İlk atılması gereken adım büyükşehir belediye binası darmadağın şu an bu konuda nasıl bir çözüm olacak bu güne kadar gördüğüm şu doğru sistem kurarsan en üste gitmesi mümkün değil doğru sistem kurmak. En doğru adım önce bir sistem kurmak.

Özgür Özel'in adaylığına 'Bekri Mustafa' benzetmesi

Özgür Özel’in CHP’de genel başkanlık adaylığı konusuna da değinen Dağ, Özel’in CHP’nin kaybedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Dağ, Özel’in adaylık adımını ‘Bekri Mustafa’ hikayesi ile bağdaştırdı.

Dağ, mahallenin alkol bağımlısına imam bulunamadığı için cenaze namazı kıldıran bir cemaatin hikayesi olan ‘Bekri Mustafa’ anlatısının, CHP’nin durumunu tam olarak karşılayan hikaye olduğunu söyledi.