İstanbul'da CHP ve DEM Parti arasındaki pazarlık: Detaylar ortaya çıkıyor
ensonhaber.com

Kandil'in "Koşulsuz CHP ile ittifak kurun" talimatı ile hareket eden DEM Parti, kamuoyuna açıklamasa da CHP ile yurt genelinde pazarlıklarını hızlandırdı.

CHP, İstanbul'da 'kent uzlaşısı' adıyla DEM Parti ile iş birliğine gitti.

İş birliğine gittiler

Kapalı kapılar ardından yürütülen pazarlıklar ise gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

CHP İstanbul ilçe adayları tanıtım toplantısında CHP’nin 39 ilçe adayları açıklandı. Esenyurt ilçesinde Ali Gökmen, Güngören ilçesinde Temel Akkoç’un olduğu bildirildi.

Kent uzlaşını açıkladılar

Bu açıklamanın ardından DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında, Mersin'in Akdeniz ilçesinin ardından Mersin, İstanbul'un Esenyurt ilçesi ve Şanlıurfa'da CHP ile ittifak için uzlaştıklarını açıkladı.

Esenyurt adayı değişti

Bu açıklamanın ardından listelerin YSK'ya sunulmasına saatler kala, CHP, İstanbul Güngören ve Esenyurt ilçe belediye başkan adaylarını değiştirdi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada; Genel Başkan Özgür Özel'in, Esenyurt için Ahmet Özer, Güngören için ise Yüksel Yalçın'ı belediye başkan adayı olarak gösterdiği ifade edildi.

22 ilçede aday göstermediler

CHP'nin Esenyurt'ta adayı değiştirmesinin ardından DEM Parti, "kent uzlaşısı" kapsamında İstanbul'un 22 ilçesinde aday göstermedi.

DEM Parti, Esenyurt adayını çekti

Süleyman Avşar, Esenyurt İlçe Seçim Kurulu'na verdiği DEM Parti Esenyurt İlçe Başkan adaylığı ve 45 kişilik meclis üyesi adaylığını geri çekti.

10 meclis üyeliği verildi

Özellikle CHP, Esenyurt ilçesinde adaylarının desteklenmesi koşuluyla DEM Parti'ye 10 meclis üyeliği verdi.

CHP listesinde DEM Partililer

CHP listesinden meclis üyeliği aday listesine giren DEM Partililer:

Osman Yalçın, Yıldız Serinyel, Orhan Yeler, Memet Tel, Elvan Uçar Kondu, Menduh Kaplan, Murat Turğut, Güven Yılmaz ve Kenan Özyolcu.

3 ilçede adaylarını geri çektiler

Son günlerde ise aday listeleri teslim edilmesine karşılık DEM Parti, yarışın kıyasıya geçtiği Esenyurt, Eyüpsultan ve Tuzla ilçelerinde adaylarını CHP lehine geri çekti.

Eyüpsultan'da DEM Partili 2 meclis üyesi CHP listesinde

DEM Parti Eyüpsultan İlçe Başkan Adayı Servet Güzel, CHP'nin Eyüp Belediye Meclis adayları arasında 3. sırada yer aldı.

DEM Partili Hüseyin Cebe de, 9. sıradan aday gösterildi.

Tuzla'da DEM Partili 3 meclis üyesi CHP listesinde

2014 ve 2019 yerel seçimlerinde HDP Tuzla Belediye Başkan adayı olan ve 31 Mart 2024 yerel seçiminde DEM Parti Tuzla Belediye Başkanı adayı olarak sahada çalışan Hasan Özdemir, CHP Tuzla Belediye Meclis 3. sırada yer aldı.

DEM Parti'li Musa Avyüzen 15'inci, DEM Parti'li Dilek Ateş de 16'ıncı sıradan CHP Tuzla Belediye Meclis adayı oldu.