ensonhaber.com

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde muhalefet cephesi hüsrana uğradı.

Aldıkları yenilginin ardından hem koalisyon hem de partiler karıştı.

CHP'de gündem değişim hareketi gizli darbe toplantısıydı.

İyi Parti'de de Meral Akşener'e karşı tepki vardı.

Meral Akşener tepkilerin odağı oldu

Oylarında büyük düşüş yaşayan İyi Parti'de yenilgi sonrası Genel Başkan Meral Akşener'e eleştiri yağdı.

Akşener ise kendisini eleştiren ve istifasını isteyen Kurucular Kurulu üyeleri Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, İsmet Kocak, Günay Kodaz, Musa Ertuğan ve Tamer Kayaalp'i ihraç istemiyle disipline yolladı.

Ensonhaber canlı yayınında sert sözler

Geçtiğimiz günlerde Ensonhaber YouTube kanalında yayınlanan Gündem Özel programına katılan Ethem Baykal ve İsmet Koçak, Meral Akşener'i topa tuttu.

Ethem Baykal canlı yayında "Elimizdeki atom bombası niteliğindeki bilgileri sürecin en sonunda kullanacağız. O zaman teslim olacaklar. Partiyi bıraktığı, gittiği günler olacak o şahısların." ifadelerini kullandı.

Gözler belgelere çevrildi

Kamuoyunun dikkatle takip ettiği program sonrası siyasetin gözü 'atom bombası' niteliğindeki belgelere çevrildi.

Bugün ise Ensonhaber canlı yayınına katılan Baykal ve Koçak 'atom bombası' niteliğindeki belgeleri ilk kez açıkladı.

Ethem Baykal, FETÖ'cülerin İyi Parti içerisinde yuvalandığını açıkladı.

"En fazla İyi Parti içerisinde FETÖ’cü var"

Baykal'ın FETÖ üyelerinin İyi Parti'de olduğuna yönelik kullandığı ifadeler şu şekilde:

İşin bi artistlik tarafında olanlar var bir de partiyi ele geçirmek isteyen görünmez ele karşı duranlar var. Bizim partimiz içerisinde kripto FETÖ’cülerin olduğu kayıtlarda var. En fazla İyi Parti içerisinde FETÖ’cü var. Bunlar Meral Akşener’in yanındaki isimler. Onlar kendilerini çok iyi biliyorlar.

"İmamoğlu ve Akşener birbirlerini sevmezler"

Ekrem İmamoğlu'nun İyi Parti'ye katılma durumunun sorulması üzerine ise Baykal şunları söyledi:

Sayın genel başkanımızın tiyatro yeteneği çok fazla. Özelde nasıl düşündüğünü ben biliyorum İmamoğlu’na karşı. İmamoğlu’nu sevmediğini net bir şekilde biliyorum. İkisi de sevmez birbirlerini, hepsi tiyatrodur bunların. Şimdi bekliyorlar İmamoğlu önden giderse onunla Kılıçdaroğlu önde giderse onu destekleyecekler.

"Tüzük değişikliğine giderek ömür boyu genel başkan olacak"

Ethem Baykal ve İsmet Koçak'ın gündemi sarsan açıklamalarından öne çıkan şu şekilde:

Bundan bir ay önceki kurultayda beni atmaya çalıştı ama başaramadı. 28 Mayıs’ta herkes Kılıçdaroğlu ve Akşener’in kaybettiğini öğrendiğinde ben Meral Akşener’i istifaya davet ettim. Kimse bize partinin aleyhine çalıştı diyemez, partinin tüzüğünü yazan biriyim ben. Bizim tüzüğümüze göre Akşener’in 3 yıl sonra siyasi hayatı bitecek ama Eylül ayında tüzük değişikliğine giderek ömür boyu genel başkan olacak.

"Meral Akşener ipleri ele geçirmek o kadar şeyler yaptı ki"

Biz Meral Akşener’i demokrat birisi olarak başımıza geçirdik ama demokrat olmadığını gördük. Buradan teşkilatımıza sesleniyorum, insanlar peşine takıldıkları liderlere insan üstü nitelikler yüklüyor ve onu gözünde tabulaştırıyor. Meral Akşener ipleri ele geçirmek o kadar şeyler yaptı ki. Akşener gençlik kollarını kendi uktesine aldı.

"Meral Akşener'in yurt dışı yasağı var mı?"

Buğra Kavuncu’yu insanlar genel başkanlığa yakıştırmaya başlamışlardı. Eğer ki bir gün Meral Akşener’in yerine birisi gelecekse dahi ipleri elinde tutmak istiyor. Meral Akşener’in yurt dışı yasağı olduğunu söylüyorlar var mı bilmiyorum benim ona önerim gitsin bi pasaportunu yeniletsin yenileniyor mu?

"FETÖ’nün siyasi ayağına operasyon başlamalı"

Onlar kendilerini biliyor, kod alarına kadar devlet her şeyi biliyor. Bunlar FETÖ’yü ilgilendiren dosyalar. Biz kimseyi zan altında bırakmak istemeyiz. Ben bu kadar biliyorsam devlet neler biliyordur, bir yerden FETÖ’nün siyasi ayağına operasyon başlamalı. Kendilerini çok kurnaz sanıyorlar, çorap söküğü gibi gelir gerisi.