ensonhaber.com

Türkiye’nin 14 Mayıs’taki kader seçimine 32 gün kaldı.

Milyonlarca seçmen sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekillini seçimini yapacak.

Kritik seçimler öncesinde çalışmalarını hızlandıran cumhurbaşkanı adayları, gerek katıldıkları programlarla gerek ise mitingler ile seçim vaatlerini sıralıyor.

Sinan Oğan ziyaret edecek

Daha önce birçok siyasi partiyi ziyaret eden CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sefer rakibi Sinan Oğan ile görüşme gerçekleştirdi.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Gündem seçim güvenliği

Kritik görüşmede 'Seçim güvenliği' konusu ele alındı.

Oğan ve Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmesi yaklaşık 25 dakika sürdü.

"Seçim güvenliğine yönelik endişelerimiz var"

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sinan Oğan, şunları söyledi:

Bugün seçim güvenliği ile ilgili endişelerimizi paylaşmak için kendisini ziyaret ettik. Kendisinin Millet İttifakı olarak yaptıkları çalışmalardan bahsettiler. Karşılıklı veri alışverişinde bulunmak için arkadaşları görevlendirdik. Bu seçimin selameti için bundan sonra da diyalog kapılarını açık tutacağımızı ifade ettik. Seçmen listesinde oldukça fazla sayıda Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Pakistanlı, başka bölgelerden seçmenlerin olduğunu tespit ettik. Bu yönde endişelerimiz var.

Diğer endişe kaynağımız: Deprem dolayısıyla bölgeyi terk eden 2 milyonun üzerinde seçmenin sadece 450 bininin kayıt altına alınması. Yani oy kullanacak noktaya getirilmesi. Ama 1 milyon 626 bin seçmenin kayıt yaptırmamış olmasıdır.

"Bize dönük medya ambargosu var"

Bunu burada söylemek istemezdim ama maalesef bize dönük medya ambargosu var. Bu medya ambargosunun artık kaldırılması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde RTÜK önünde bir itiraz mitingi toplantısı yaptık. RTÜK'e çağrıda bulunduk. Anayasal olarak bizim de diğer bütün adaylar kadar bizim de televizyonlarda gösterilme hakkımız var. Ancak Türkiye'de maalesef bu sağlanmıyor. Biz parmak boyasını da defalarca Yüksek Seçim Kurulu'na önerdik ama kabul edilmedi. Başka bir çaremiz kalmadı.

Seçimler ikinci tura kalırsa hangi adaya destek verecek?

Diyoruz ki: Bütün medyanın seçilmiş kişileri önünde 4 cumhurbaşkanı adayı olarak çıkalım konuşalım. Madem bizi göstermiyorsunuz. O zaman hepimizi birden davet edin, memleketin meselelerini biz konuşalım; vatandaşın kalbi, aklı, gönlü terazisidir. Doğrusunu onlar değerlendirecektir diye düşünüyorum. Gelin Türkiye'nin demokrasisini eşit şartlarda beraber yükseltelim. Sayın cumhurbaşkanı ile eşit şartlarda yarışmıyoruz. Seçimler ikinci tura kaldığı takdirde kazanmayı düşünüyor.