ensonhaber.com

Türkiye sandık başına gidiyor...

Sabah saat 08.00'de oy verme işleminin başlamasıyla birlikte sandıklara gidiliyor.

O isimlerden biri de CHP Genel Başkanı Özgür Özel.

Ailesiyle birlikte oyunu kullandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, oyunu Manisa merkez Yunusemre ilçesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda ailesi ile birlikte oy kullandı.

Eşi ve kızına öncelik veren Özel kendisine sıra gelince oy pusulası ve zarfını alarak kabinde oyunu kullandı.

Daha sonra oyunu sandığa atan Özel okulun önünde bir de basın açıklaması yaptı.

"Seçimin huzur ve güven içinde gerçekleşmesini temenni ediyorum"

Seçimlerin olaysız ve sakin bir şekilde geçmesini temenni eden Özgür Özel şu ifadeleri kullandı:

"Değerli basın mensuplarım hepinize merhabalar, iyi bir pazar diliyorum. Vatandaşlarımız yerel yöneticilerini seçmek için sandık başındalar, demokrasi şölenine katılan herkese teşekkür ediyoruz. Seçmenden oy isteyen herkese başarılar diliyoruz. Yüksek seçim kurulunu takip ediyoruz sayın başkanın ifadesiyle seçimin sorunsuz ilerlediği söyleniyor. Herkesi bugün sakinliğini korumasını, seçimin huzur ve güven içinde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Elbette sevinç gösterileri olacaktır. Kazanma sevincinde tüm vatandaşlarımızı silahlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Bugün sandıkta belki 20-30 milyon kişiyiz yarın 84 milyon kişiyiz. Seçim geride kalacak önümüze bakacağız."

"İlk kez genel başkan sıfatıyla oy kullanıyorum"

Açıklamasının devamında oy kullanılana kadar vatandaşın, kullanıldıktan sonra da partilerin namusu olduğuna dikkat çeken Özel açıklamasını şöyle tamamladı:

“Biz bir tanesi yanımda olmak üzere, Türkiye'de her birinin Türkiye üstlendikleri görevi dört dörtlük yapacaklarına inandığım adaylarla halkımızın karşısındaydık. Dilimiz döndüğünce kampanyamızı yaptık. Ama bundan sonra karar milletin ve hepimiz bu karara saygılı olacağız. Bundan sonraki süreçle ilgili de dikkatle takip ediyoruz. Özellikle biraz önce gencecik okul sorumlularımız, kat sorumlularımız, sandık sorumlularımızla merhabalaştık. Bu sabah saat 08.30 itibariyle partimden yapılan raporlamada Türkiye genelinde yüzde 98,5 oranında birinci sandık görevlilerinin gelip yerlerine oturduklarını, ortaya çıkan boşlukların hastalık çeşitli aksiliklerden dolayı yedek arkadaşlarımızla doldurduk ve şu anda adayımızın olduğu hiçbir yerde eksik sandık görevlimizin olmadığını öğrenmiş durumdayım. Bu benim adıma çok önemli bir veridir. Bunun tüm siyasi partiler açısından da olmasını ümit ederiz. Çünkü oy sandığa atılana kadar vatandaşın namusudur. Atıldıktan sonra hangi partiye atıldıysa o partinin namusudur. O şekilde oylar korunacak. Bundan sonraki süreçte hep birlikte başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bugün aramızda Ankara'dan İstanbul'dan çok sayıda Misafir var. İlk kez genel başkan sıfatıyla oy kullanıyorum. Manisa yerel basınına 2009 yerel seçimlerinde kullandığım oydan beri bizi takip eden çok kıymetli arkadaşlara teşekkür ederim. O günden 15 yıl sonra bugün bu sefer genel başkan olarak oy kullandık. Ulusal basının çok değerli emekçileriyle birlikte buradayız hep beraberiz. İlerleyen süreçte çok güzel bir ülkede, çok güzel bir Manisa'da hep birlikte yaşamayı, sizleri misafir etmeyi ümit ediyoruz. Bir kez daha bugün bize eşlik eden herkese çok teşekkür ediyorum. Sonuçlar hayırlı uğurlu olsun.”