ensonhaber.com

CHP’de genel başkanlık değişiminin ardından parti lideri Özgür Özel, TBMM’de partisinin ilk grup toplantısına katıldı.

Burada konuşma yapan Özel, sözlerine eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na övgü yağdırarak başladı.

"Emekleri unutulmaz"

Özel, şu ifadeleri kullandı:

13 yıl boyunca partimizin genel başkanı olarak AK Parti'ye karşı büyük bir mücadele vermiş, Artvin-Şavşat'ta bir de şehit verdiğimiz PKK terör örgütünün hedefi olmuş, şehit cenazesinde linç girişimine uğramış, içine girdikleri evin yakalım burayı diye sesler arasında sakin ve metanetle kendini ve partisini korumuş, Ankara'dan İstanbul'a 432 kilometre hak, hukuk, adalet diyerek yürümüş dünya siyasi tarihine geçmiş, bana ve bu salondaki hepimize, bu partiye çok emeği olan genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu saygıyla selamlıyorum. Emekleri unutulmaz, ona vefamızı her fırsatta hep bir birlikte her zaman göstereceğiz. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum.

Ne olmuştu?

CHP kurultayında 13 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine, delegelerin oy çokluğuyla Özgür Özel geldi.

Mayıs seçiminde milletvekili adayı da olmayan Kılıçdaroğlu’nun partiyle yalnızca üyelik bağı kaldı.

Bu süreçte gözler Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir yol izleyeceğine çevrilirken, Ankara'da bir çalışma ofisi açmayı planladığı öğrenildi.

"Kurultayın kaybedeni yok"

CHP Lideri Özgür Özel'in grup toplantısından geri kalan satır başları ise şu şekilde;

Kurultayın kaybedeni yoktur. Kurultayın kazananı CHP ve sonunda Türkiye olacak. Bu ciddiyet ve resmiyette ilk kez bir gölge kabine görevlendirmesi yaptık. Etkin, yapıcı ve kararlı muhalefet yapmak üzere görevlendirilen arkadaşlarımız var. Erdoğan da 18 görevlendirme yaptı, 17’si erkek. CHP’nin gölge kabinesinin 9’u erkek, 9’u kadın. Bir tarafta ‘Kadına sen aileden anlarsın’ diyen bir anlayış var, diğer tarafta ‘eşitiz’ diyen bir anlayış var. Bu benim, partimin, esas olarak Atatürk’ün anlayışıdır. 60 kişilik PM’de sadece 13 il başkanı, 2 ilçe başkanı var. Bundan sonra milletvekilleri ve il başkanları et-tırnak gibi yol yürüyecekler, yolları açık olsun.

"İlk ziyaretimi Hatay’a yaptım"

İlk ziyaretimi Hatay’a yaptım. Bundan sonra da Hatay’da olmaya devam edeceğiz. Hatay’a seçimden önce gittiğimde “Siyaset yapmayacağım” demiştim. Genç il başkanı, delegeler dediler ki “İlk günlerde geldin, İmamoğlu bizi yalnız bırakmadı. ‘Hatay benim de şahsi meselemdir.’

"DİSK ile beraber yürüyeceğiz"

Tüm sosyal sınıflara eğilmek bizim boynumuzun borcudur. Geçtiğimiz günlerde Barolar Birliği bir eylem yaptı. Destek verdik. Şimdi DİSK İstanbul’dan buraya, Ankara’ya doğru yürüyor. Takip ediyoruz, örgütlerimiz onlarla yürüyecekler. Cuma günü Ankara’da ben, grubum DİSK ile beraber yürüyeceğiz. Sesinize ses eklenecek, çok olacak sonunda değiştireceğiz bu ülkenin kaderini. Emek ile sermaye karşı karşıya gelmişse emeğin yanındayız. Kadın ile erkek karşı karşıya geldiğinde kadının yanında olacağız.

Yargıtay krizi

Bu ülkede kimse AYM kararlarına uymamayı düşünmüyorken durduk yerde Hataylıların oylarıyla seçilen Can Atalay’ın üzerindeki kilidi açmıyorlar. AYM “Çabuk salın” dedi. Önce alt mahkeme, sonra Yargıtay AYM’ye kafa tuttu. Öyle bir kafa tuttu ki kişisel meseleler, tehditler… Kararda, Kurtulmuş’a had bildirmek var. Kararda milli iradeyi tanımamazlık var. Meclis’e ‘siz kimsiniz diyen ayar verme’ var.

"CHP baba evidir"

Bu ülkeyi AB’ye girmiş bir ülke yapacağız. Partimiz bundan sonra daha genç bir ekiple, vefasızlık yapmadan bir yol yürüyüşüne başladık. CHP baba evidir. Kimi büyüğünü arar çıkar kimi uzakta kimi yakında oturur. Baba evinde çorba kaynamaktadır. Bugün bu baba evinde, biz çorbayı kaynatanlarız. Bu baba evinin tapusu ne Özgür Özel’de, Kemal Bey’de. Bu baba evinin tapusu Atatürk’tedir. Gelin değiştirelim, güçlenelim, hep beraber zenginleşelim. Hep beraber bu ülkeyi Atatürk’ün dediği yere çıkaralım. Baba evi sizleri bekliyor.