ensonhaber.com

Ensonhaber YouTube kanalında Taha Hüseyin Karagöz, her gün yeni konuklarıyla gündemin nabzını tutmaya devam ediyor.

Canlı yayında izleyicilerin karşısına çıkan Karagöz'ün bugünkü yayın konuklarından biri de Gazeteci Çetiner Çetin oldu.

Yayında Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı operasyonları değerlendirildi. Konuklar Türkiye’nin operasyonlarının dünya etkisini ele aldı.

"Suriye'ye ilk defa savaş uçaklarıyla giriyoruz"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çetin, önemli bir ayrıntıya değindi.

Çetin, şu ifadeleri kullandı:

Tel Rıfatı da, Suriye'nin Derik bölgesini de Cizire bölgesini de ilk defa savaş uçaklarıyla vurduk. Suriye'ye ilk defa savaş uçaklarıyla giriyoruz.

İHA’lar ile lider kadroyu hedef alırsın. SİHA’lar ile onların kullandığı mühimmatı hedefe odaklıdır. Yerden istihbarat gelir. Burada 2018’den itibaren Türkiye açısından başka bir boyut daha var. Biz bunu ekranlarda çok görmüyoruz. İstediğiniz kadar İHA ve SİHA'nız olsun yerden istihbarat gelmediği sürece teknik donanımızın da kapasitesi bir yere kadar. Yerden istihbarat gelmedikçe havada mühimmatınızın iyi olması yeterli olmaz.

"Dün 30 tane farklı hedef vardı"

Bir mobese kamerası var yukarıda. Aşağıdan bir haber geliyor; örgütün bir üyesi Kamışlı'dan çıktı filan bir bölgeye gidiyor. Size bu bilgi geldiği andan itibaren de siz hedefe odaklı operasyon gerçekleştiriyorsunuz. Fakat dün 30 tane farklı hedef vardı. Şahıslar değil, doğrudan örgütün kullandığı alt yapı ve üst yapıyı işaret ediyor. Bu bölgelerdeki sığınaklar, askeri binalar, yatakhaneler, petrol rafinerinin bulunduğu bölgeler. Buraları yok ettiğiniz zaman örgüt şunu anlar; 'Evet Türkiye Cumhuriyeti bizim burayı kullandığımızı fark etti. Bizim bir daha burada yerleşim birimi oluşturmamız zor.'