Türkiye, İsrail ile yapılacak enerji anlaşmalarını askıya aldı
ensonhaber.com

İsrail'in Gazze'de başlattığı vahşet devam ediyor...

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 19. gününde artarak devam ederken Türkiye, İsrail'e dozu her geçen gün artan tepkilerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda İsrail'e sert sözlerle yüklendi.

"Tüm projeleri iptal ettik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Kendi evimizde, Türkevi'nde. İyi niyetimiz vardı ama iyi niyetimizi suistimal etti. İsrail'e gitme projemiz vardı; iptal, gitmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yeni gelişmeler yaşandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında İsrail'e sert eleştirilerde bulunmasından kısa süre sonra yeni gelişmeler yaşandı.

Enerji çalışmaları askıya alındı

Bloomberg'in haberine göre Türkiye, İsrail'le Doğu Akdeniz'de yürüttüğü doğalgaz arama faaliyetleri ile boru hattı çalışmaları askıya aldı.

Habere göre; İsrail'le Doğu Akdeniz'de yürütülen doğalgaz arama faaliyetleri ile boru hattı çalışmaları hakkında ikili görüşmelerde bulunmak için bu ülkeye gidecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da programını iptal etti.

Enerji anlaşmaları yapılmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyaretinde gerçekleştirdiği açıklamada, "İsrail'le enerji sondaj çalışmasını başlatacağız. Sadece Türkiye'ye değil, Türkiye'den aynı zamanda Avrupa'ya da enerji nakil hatlarını işletmeye başlayacağız." demişti.