Kılıçdaroğlu tazminatları nasıl ödediğini anlattı
ensonhaber.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, asılsız iddiaları ve hakarete varan cümleleriyle ilgili açılan davaların sonucunda, binlerce liralık tazminatlar kaybetti.

CHP grubunda geçtiğimiz günlerde, Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği tazminatları ödemek üzere bir fon oluşturulması kararlaştırıldı.

MİLLETVEKİLLERİNDEN 5'ER BİN LİRA TOPLAMA KARARI

Toplantıda, milletvekillerinin üç ayda bir aldığı maaşlarından 5'er bin liranın, bu fona aktarılması oy birliğiyle kabul edildi.

İftira ve hakaretleri nedeniyle kaybettiği tazminat davalarındaki paraları ödemekte zorlanan Kılıçdaroğlu, CHP'li vekillerin maaşlarının bir kısmını aldı ve ödemelerini yapmaya başladı.

VEKİLLERDEN ALDIĞI PARALARDAN BAHSETMEDİ

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu 'Çalar Saat' programında "Tazminatları nasıl ödüyorsunuz?" sorusuna yanıt veren CHP lideri, vekillerden aldığı paraları yok sayarak, "Tazminatlar için evimi sattım, karşılamadı, borç aldım." dedi.

CHP lideri şöyle konuştu:

"PARA CEZALARIYLA SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"Ben yüksek miktarlardaki tazminatlar için evimi sattım, karşılamadı, borç almak durumunda kaldım. Yüksek para cezaları vererek susturmaya çalışıyorlar. Feriştahın gelse susturamazsın.

200 BİN LİRA BORÇ ALDIM

Yanlış hatırlamıyorsam 200 bin lira borç aldım. Bu benim mal varlığı beyanımda var. "