Fenerbahçe'de Lincoln Henrique formasına kavuştu! İlk maçında harika gol attı
ensonhaber.com

Fenerbahçe, Türkiye Kupası 5. tur maçında 1. Lig ekibi Adanaspor ile karşı karşıya geldi.

Sarı-lacivertlilerin ev sahipliğinde Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan müsabakada Fenerbahçe'ye sevindiren bir haber geldi.

Deneyimli çalıştırıcı İsmail Kartal'ın ekibinde yaklaşık 10 aydır yaşadığı sakatlık nedeniyle forma giyemeyen Lincoln Henrique, Adanaspor maçına ilk 11'de başladı.

Geri dönüşünü golle süsledi

Mücadelenin ilk yarısında ise yetenekli oyuncu şık bir gol kaydetti. Dakikalar 29'u gösterdiğinde sol kanatta paslaşan Fenerbahçe'de Bartuğ Elmaz sağ içe son çzigiye derin oynadı.

Topu çizgiye gelmeden kontrol eden Lincoln dar açıdan sol ayağıyla çok sert vurdu ve topu kalecinin üstünden ağlara yolladı.

39. dakikada ise Lincoln Henrique, bu kez asist yaptı. Lincoln, Michy Batshuayi'nin kaydettiği golde pası veren isim oldu.

315 gün sonra oynadı

25 yaşındaki futbolcu son olarak Avrupa Ligi’nde Sevilla ile oynanan müsabakada forma giymiş daha sonra çapraz bağlarında yaşadığı yırtık nedeniyle formasından uzak kaldı.

Lincoln, 315 gün sonra sarı-lacivertli formayı giydi.

Süper Lig'in 20. haftasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona eren Gaziantep FK maçının kadrosunda yer alan Lincoln, maçta süre almamıştı.

Geçen sezonunun başında transfer edilmişti

3.3 milyon euro piyasa değerine sahip olan futbolcu, 2022-2023 sezonunun yaz transfer döneminde Portekiz Ligi ekibi Santa Clara'dan Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

Sarı-lacivertli formayla 36 resmi maça çıkan Lincoln, 3 gol ve 9 asistle mücadele etti.

"Benim için çok özel, önemli bir andı"

Sakatlıktan golle dönen Lincoln Henrique, Adanaspor galibiyeti sonrası açıklama yaptı. Lincoln Henrique yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Benim için çok özel, önemli bir andı. Zor bir sakatlık yaşadım. Çok çalıştım, şükürler olsun bugün tekrar sahalara döndüm. Benim için çok güzel bir histi. Hocama da verdiği fırsattan dolayı teşekkür ederim. Çalışmaya ve savaşmaya devam edeceğiz.

"Takım arkadaşlarımın desteği çok önemliydi"

Lincoln ayrıca şunları dedi:

Takım arkadaşlarımın desteği çok önemliydi. Herkes bana çok yardımcı oldu. Dolayısıyla bu golü hem onlara hem aileme armağan ediyorum. Şimdi önümüze bakıyoruz çünkü uzun bir yolumuz var.

(Görüntüler A Spor'dan alınmıştır.)