Bergüzar Korel ile Halit Ergenç oy kullandı
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. Dönemi'nin 600 yeni milletvekilinin belirleneceği seçimler ülkemizde 14 Mayıs'ta gerçekleşecek. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için oy kullanma işlemi ise başladı.

27 Nisan’da başladı

Yurt dışı ve gümrüklerde oy vermenin başladığı 27 Nisan’dan bu yana ilk 6 günde yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmenden 859 bin 514’ü sandığa gitti.

Seçime ilgi yoğun

Dün saat 22.30 itibarı ile yurt dışı temsilciliklerde 797 bin 473, gümrük kapılarında ise 62 bin 41 oy kullanıldı. YSK verilerine göre, 2018 seçimlerinde yurt dışı temsilciliklerde ilk 5 günde oy kullananların sayısı 328 bin 575’ti. Yani oy veren yurt dışı seçmen sayısı iki kattan fazla artmış oldu.

Türkiye’yi terk eden ve bir süredir Londra'da bir hayat süren Bergüzar Korel ile Halit Ergenç de oy kullandı. Çocuklarının eğitimi için Türkiye'den giden ünlü çift, yurda sık sık gelse de oylarını yurt dışından yolladı. Korel, sosyal medyadan oy paylaşımı da yaptı.

"Oyumuzu kullandık"

Bergüzar Korel ile Halit Ergenç'in "Oyumuzu kullandık" pozuna beğeni yağdı.

"Yüzde 100 gitmiş değiliz"

İkili ülkeden gitse de sık sık işler için İstanbul'a geliyor. Halit Ergenç, bu konuda "Aslında çok geliyor, gidiyoruz. Oraya yüzde 100 gitmiş değiliz. Hayatı bir nevi ikiye bölmüş olduk. Burayı kapatmadık, buradaki hayatımız da devam ediyor." ifadelerini kullanmıştı.