Türkiye'nin hafızasına "İyi ki varsın Eren" etiketiyle kazınmış Eren Bülbül'ün Türkiye'yi gözyaşlarına boğan hayatı 2022 yılında filme uyarlandı. Kesişme: İyi ki Varsın Eren filmi çıktığı andan itibaren büyük ilgi gördü.

Filmin konusu

Kesişme; İyi ki Varsın Eren, Trabzon Maçka'da teröristlerle kahraman Mehmetçiğin çatışması sırasında hayatını kaybeden Eren Bülbül ve onu korumaya çalışırken şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayat hikayesini konu ediyor.

TRT 1 ekranlarında saat 20:00'de yayınlanacak olan Kesişme: İyi ki Varsın Eren filminin ardından Eren Bülbül'ün yürek dağlayan hikayesi araştırılmaya başlandı. Peki Eren Bülbül kimdir, neden ve kaç yaşında öldü? İşte merak edilenler...

Eren Bülbül kimdir?

Eren Bülbül, 1 Ocak 2002 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Türk emniyet güçleri ile PKK militanları arasında geçen çatışmada PKK’lıların saldırısı sonucunda 11 Ağustos 2017 yılında hayatını kaybetti.

Trabzon’un Maçka ilçesinde Köprüyanı Mahallesi'ndeki Vazelon Manastırı yakınlarında polis ekipleri ile PKK arasında çatışma çıkmıştı. Ardından PKK'ya bağlı grup, erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi.

PKK’lıları erzak çalarken gören Eren Bülbül ise, durumu jandarma ve polis ekiplerine haber verdi. Bülbül daha sonra PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte gitti. Ardından Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte PKK'lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.