Medyasoft IMA'da 3 farklı dalda başarı ödülü aldı

medyafos

Dijital dünyanın uluslararası platformda en prestijli ödüllerinden olan İnteraktif Medya Ödülleri’nde (IMA) web siteleri, tasarım, içerik, pratiklik, fonksiyonellik, kullanıcı dostu olma gibi kriterler açısından değerlendiriliyor.

Interactive Media Awards (IMA) web sitesi tasarımı ve geliştirilmesi konusundaki mükemmeliyet standartlarını belirlerken, başarılı çalışmaları seçerek ödüllendirmeye devam ediyor.

Önde gelen web tasarımcılar, geliştiriciler, programcılar, reklamcılar ve web ile alakalı profesyonellerden oluşan bir ekip olan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Interactive Media Awards, Internet’teki mükemmeliyet standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.

GENPA'YA ÖDÜL

Modern ve trendlere uygun bir görünüm kazanan yeni site sayesinde kullanıcılara kolay bir şekilde alışveriş yapma deneyimi yaşatan GENPA, yeni web sitesiyle Üstün Başarı Ödülü aldı.

www.genpa.com.tr, e-Commerce kategorisinde 165 uluslararası proje arasından ödül alan tek Türk web sitesi oldu. Projesi geliştirilirken, e-Ticaret sitelerindeki kullanıcı deneyimleri incelendi ve kullanıcı alışkanlıkları ön planda tutuldu. Bu çerçevede flat tasarım disiplinine uygun arayüz öğeleri tercih edildi. Kullanıcıların site içerisinde en fazla 2 veya 3 tıklama ile en detaylı sayfaya bile ulaşılabilmesini sağlayan menü, navigasyon yapısı ve bilgi mimarisi kurgulandı. Kullanılan renklerde sadelik ve kurumsallık korundu. Aynı zamanda e-ticaret'te satın alma davranışlarını yönlendirebilecek yetenekteki renkler tercih edildi. Bu özelliklere ek olarak kullanıcı deneyiminin mobil cihazlarda da aynı kalabilmesi için responsive olarak tasarlandı.

YEŞİLAY PROJESİ

2015 Ocak ayında hem ön yüz tasarımı, hem de alt yapısı tamamen yenilenen www.yesilay.org.tr projesi, İnteraktif Medya Ödülleri’nin (IMA) "Sivil Toplum Kuruluşu" kategorisinde, ''Üstün Başarı” ödülüne layık görüldü.

Yeşilay bağımlılıklarla mücadelede yazılı ve görsel medyayı, internet ve sosyal medya ağlarına ek olarak web sitesini de daha etkin kullanma kararı aldı. Vermek istediği mesajların toplumun tüm kesimlerine aktarılması için günümüzün tasarım trendlerine uygun, gelişen teknolojik altyapıları ile uyumlu ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip web sitesine kavuşurken, 128 başvuru arasından Türkiye'den ödül alan tek Sivil Toplum Kuruluşu sitesi olmayı da başardı.

KAMU KURUM KATEGORESİ

Tasarım trendlerine bağlı kalınarak tasarlanmış olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi web sitesi, Türkiye’de bir ilk olan kent portalı olma özelliğini taşırken, kamu kurumu alanında yenilikçi özellikleriyle de fark yarattı.

Tasarım trendlerine uygun, responsive, gelişen teknolojik altyapıları ile uyumlu ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan www.balikesir.bel.tr alanındaki 214 proje arasından IMA’dan Üstün Başarı Ödülü alan tek Türk sitesi oldu.