MHP'li Yeniçeri'den dinleme açıklaması

MHP'li Yeniçeri'den dinleme açıklaması

Özcan Yeniçeri; “Elbette dinleme, kayıt etme ve servis etme bağlamında yapılanlar doğru değildir. Bunu yapanlar elbette yargı karşısına çıkarılmalı ve kendilerinden bunun hesabı sorulmalıdır. Ancak bu ayrı bir konu, tapelerdeki vahim konuşmalar başka bir konudur” dedi.

HALKIN ANAYASAL GERÇEKLERİ ÖĞRENME HAKKI

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında hükümetin yaptığı internet düzenlemesinin halkın anayasal gerçekleri öğrenme hakkını ortadan kaldırdığını savunan Özcan Yeniçeri, “Adana'daki TIR olayı sırasında MİT ile emniyet karşı karşıya gelince bu defa da iktidarın MİT Yasası çıkartarak, MİT mensuplarını hesap vermez, temel hak ve özgürlükler ile konut dokunulmazlığına dokunur hale getirilmiştir” diye konuştu.

'ÖZGÜRLÜKLER BASKI ALTINA ALINIYOR'

İki ay içinde gerçekleştirilen yasal değişikliklerin Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin iktidar tarafından büyük bir baskı altına alındığının kanıtı olduğunu ifade eden Yeniçeri, “İktidarın yaptığı son yasal değişiklikler halkın ihtiyaçları için değil, yozlaşmış tek parti iktidarını korumak için gerçekleştirmiştir. Bu değişikliklerle demokratik hak ve özgürlükler, basın, ifade özgürlüğü, kuvvetlerin ayrılığı, hukuk devleti ve halk büyük bir baskı altına alınmıştır” şeklinde konuştu.

'TUBİTAK DUBLAJ OLUP OLMADIĞINI ÇÖZECEK'

Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen kayıtlarla ilgili olarak da Yeniçeri, “Bu konuşmaların dublajlı olup olmadığını çözecek olan TÜBİTAK'tır. Elbette dinleme, kayıt etme ve servis etme bağlamında yapılanlar doğru değildir. Bunu yapanlar elbette yargı karşısına çıkarılmalı ve kendilerinden bunun hesabı sorulmalıdır. Ancak bu ayrı bir konu, tapelerdeki vahim konuşmalar başka bir konudur. Bu iddialar görmezlikten gelinemez ve takipsiz kalamaz. Bu iddialar internete sansür uygulayarak, televizyonlara yasak getirerek, ‘dublaj, montaj ve şantaj' denilerek geçiştirilemez. Ortada vahim bir tablo vardır ve bu tablo açık toplumlarda olduğu gibi şeffaf yöntemlerle ortaya çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

''GEREKEN YAPILMALIDIR''

Özcan Yeniçeri'nin basın toplantısı esnasında “Sayın basın mensupları” yerine “Sayın milletvekilleri” demesi hem kendisini hem de gazetecileri güldürdü. “7 bin kişinin dinlenmesinden söz ediliyor. Bunlar hakkında da gereken yapılmalıdır” diyen Yeniçeri, konuyla ilgili mevzuata ve sorumlularına dikkat çekerek, dinleme prosedürünün sanıldığı gibi basit olmadığını belirtti. Özcan Yeniçeri, “Kuvvetli suç şüphesi hayal bile edilemeyen kişiler hakkında, hem de kitleler halinde telefon dinleme kararlarına TİB niye itiraz etmedi? Burada yasaları ihlal eden, kuralları uygulamayan ya da yasal görevini yerine getirmeyen her kurum ve kuruluş zincirleme sorumludur. Bu dinlemelerden her şeyden önce iktidar sorumludur” açıklamasında bulundu. Yeniçeri, toplantıya getirdiği bazı kitapları göstererek, iktidar milletvekillerine bu kitapları okumaları konusunda tavsiyede bulundu.