Göründüğü kadar basit olmayabilir! Geç fark ederek sağlığınızı kaybedebilirsiniz...
ensonhaber.com

Gündelik yaşamımızda vücudumuzun bazı bölgelerinde ağrılar meydana gelebilir. Bu ağrılar genellikle kısa süreli veya anlık geliştikleri için pek önemsenmezler.

Bu ağrıların önemsenmeme durumu oldukça tehlikelidir çünkü kısa süreli veya anlık gelişen ağrılar vücutta olan başka ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir.

Bazen vücudumuz bazı rahatsızlıklarımızın ortaya çıktığını farklı yollarla bize göstermeye çalışır. Basit gördüğümüz ufak rahatsızlıklar daha büyük rahatsızlıkların belirtisi olabilir.

Bu durumlar çok basit de olabilir fakat bu ihtimallerin olduğunu da bilmenizi istiyoruz. Şimdi paylaşacağımız bilgilerde kendinizde olan bazı yerlere denk gelirseniz vakit kaybetmeden doktor kontrolüne gitmeniz gerektiğini de söylemeden geçmeyelim.

İşte normal olmayan ağrılar…

Yağlı yemeğin ardından şiddetli mide ağrısı

Fazla yağlı yiyecekler tüketildikten sonra pişme şekilleri ve yaşadıkları değişimden dolayı vücutta farklı rahatsızlıklara sebep olabilirler.

Fakat yağlı yemek yedikten sonra oldukça şiddetli bir ağrı vücudunuzu sarmaya başlarsa geçeceğini düşünerek doktora gitmeyi ihmal etmeyin.

Çünkü böyle bir durum safra kesesiyle ilgili ciddi bir sorun olduğunu size haber veriyor olabilir.

Göğüs kafesini etkileyen karın ağrısı

Bu ağrı kaburgaların hemen altında başlayarak göğüs kafesini etkileyen bir ağrıdır. Bu ağrılar genelde vücuda bıçak saplanıyormuş gibi hissettirir. Bu tarz bir ağrı anlık gelişse bile hafife alınacak bir ağrı değildir.

Hazım problemi yaşandığından dolayı ortaya çıkma ihtimali olsa dahi bu ağrılar kalp problemini işaret edebilir, yüksek tansiyon veya diyabet problemlerini de işaret edebilir.

Bu tarz bir bir ağrı hissettiğinizde hafife almayarak en kısa sürede doktora görünmeniz gerekir.

Sadece kadınların yaşadığı ağrı

Sadece kadınların yaşadığı bir ağrı vardır. Bu ağrı sağ ve sol alt karın tarafında ortaya çıkar.

Regl dönemi dışında böyle bir ağrı vücutta ortaya çıkıyorsa bu durum tehlikelidir çünkü yumurtalıklarda bir problem olduğunun uyarısını verir.

Alt karın bölgesinde ortaya çıkan keskin ağrı

Karnın alt kısmında tamamını kapsayarak şiddetli şekilde ortaya çıkan bu ağrı ile beraber ateş, kusma gibi durumlar da ortaya çıkıyorsa en kısa sürede doktora görünmek gerekiyor.

Aniden ortaya çıkarak vücudu halsiz düşüren bu ağrının böbrek taşlarıyla ilgili olması yüksek bir ihtimaldir.

Karnın sağ tarafında gelişen akut ağrı

Aniden başlayan ağrılar akut olarak isimlendirilir. Karnın sağ tarafında birden şiddetli bir ağrı hissederseniz, bu ağrı daha çok karnın sağ alt tarafında kalırsa ve bu ağrıya mide bulantısı, ishal gibi rahatsızlıklar da eşlik ederse en kısa sürede doktora gitmeniz gerekir.

Bu ağrıların apandisit ile ilgili olma ihtimali yüksektir ve vaktinde müdahale çok önemlidir.

İshal ve kabız olunduğunda yaşanan kramplar

Sindirim ve boşaltım sisteminizde problemler ishal ya da kabızlık olarak ortaya çıkabilir.

İshal veya kabızlık gibi rahatsızlıklar vücudunuzda varsa ve bunların ortaya çıktığı süreçlerde karnınızda yürümenize engel olacak kadar kramplar meydana geliyorsa bu durum basite alınacak kadar masum değildir.

Bahsettiğimiz rahatsızlık süreçleri size huzursuz bağırsak sendromununun haberini getirmiş olabilir. Bu rahatsızlığın vücudunuzda olduğu netleşirse de yaşam şeklinizi, beslenmenizi değiştirmeniz gerekecektir.

Bu ağrıların verdiği mesajları anlamak için en kısa sürede doktor kontrolünde olmanız gerekir.

Not:

Bu ağrılar vücudunuzda meydana geldiği zaman kendinize tanı koymakla vakit kaybetmeyip en kısa sürede acil olarak doktora muayene olmanız gerekir.

Birçok ağrı vücutta anlamsız olarak meydana gelmez. Ağrılar vücudun uyarı sistemleridir de diyebiliriz. Sağlık ihmal edilmeye gelmez.

Sağlıkla kalın!