Hac kuraları ne zaman çekiliyor? 2023 Hac kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

İslam’ın şartlarından biri olan hacca gitmek, Mekke’ye giderek Kabe’yi tavaf etmek ve Arafat, Müzdelife, Mina'yı ziyaret etmektir. İmkanı olan her Müslümanın dini görevlerini yerine getirmek şartıyla bu ibadeti yapması gerekir.

Diyanet İşleri Başkanı’nın açıklamasıyla 5 Ocak tarihinde başlayan 2023 yılı hac ön kayıt başvuruları devam ediyor. e-Devlet üzerinden yapılan ön kayıt başvurularının ardından kura çekimi gerçekleştirilecek.

Dini görevini yerine getirmek, hacca gitmek isteyen binlerce vatandaş hac kayıtlarını yapmaya devam ederken bir yandan da kura sonuçlarını araştırıyor. Peki 2023 hac kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Hac kuraları ne zaman çekilecek? Ön kayıt başvuruları bitti mi, nasıl yapılır? İşte merak edilenler…

Hac kayıtları devam ediyor

2023 yılı hacca gitmek isteyen vatandaşlar, 5-26 Ocak tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. Kayıtlarla ilgili detaylı bilgiler ise Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr internet adresinden ve tüm il ve ilçe müdürlüklerinden alınabiliyor. Kura tarihleri ise başvuru işlemlerinin ardından belli olacak.

HAC ÖN KAYIT BAŞVURU EKRANI

Ön kayıt ücreti

İlk kez kayıt yaptıracak vatandaşlar için hac ön kayıt ücreti 250 TL olarak belirlendi. Ön kayıtların tamamlanmasının ardından yapılacak olan kura çekiminin ne zaman olacağı merak ediliyor.

2023 hac kuraları ne zaman açıklanacak?

Diyanet İşleri hac kura çekimi tarihine dair henüz net bir açıklama yapmadı. Konuyla ilgili detaylı bilgi geldiğinde haberimizde yer alacaktır.