Nezle ve gribin baş düşmanı çorba tarifi: Tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? İşte yapılışı ve malzemeleri

Kış aylarında en çok tüketilen çorbalardan olan tavuk suyu çorbası tarifi merak ediliyor. Tavuk suyu ile hazırlanan çorbalar oldukça lezzetli bir tada sahip oluyor. Şehriyeli tarifleri sevenlerin beğeneceği çorbalardan olan bu çorbayı evde kolaylıkla hazırlayabilmek mümkün.

Tavuk suyu çorbası malzemeleri neler?

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 çay bardağı tel şehriye

1/2 çay kaşığı karabiber

1 adet tavuk göğsü

1 adet tavuk budu

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı su

Tavuk suyu çorbası tarifi!

İlk olarak tavuk göğsünü ve budu, iri doğranmış kuru soğan ve tuz ile beraber boş bir tencereye aktarın. Bunların üzerine suyu da ilave edin ve orta ateşte kaynatın. Sonrasında pişen tavuk etlerini servis tabağına almalısınız. Etler soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin.

Ardından çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağını eritmelisiniz. Unu kokusu çıkıp, renk alana dek iyice kavurun. Artık üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu, yavaş yavaş ilave edin ve eklerken sürekli olarak karıştırarak ekleyin. Sonrasında kapağını kapatıp kaynamaya bırakmalısınız.

Çorbanız kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de üzerlerine ilave edin. Çorbanızı bu şekilde 10 dakika civarı kaynatıp, sıcak şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.