Zeytinburnu-Kazlıçeşme bölgesi yatırımcıların yeni gözdesi

Markalı konut projeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarında hızla yükselişini sürdüren Zeytinburnu hattı, ulaşım yatırımlarıyla da değerlenmeye devam ediyor.

Zeytinburnu-Kazlıçeşme bölgesi yatırımcıların yeni gözdesi

Konut alıcısının son yıllardaki gözdelerinden olan Zeytinburnu-Kazlıçeşme bölgesinde gayrimenkul yatırımcısı da yer arayışını sürdürüyor.

FİYATLAR DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR

Yapılan araştırmaya göre, Zeytinburnu-Merter-E5 aksında dairelerin birim metrekare fiyatları 3 bin liradan, 25 bin liraya kadar ulaşıyor. Sahil hattında başlangıç fiyatının 6 bin lirayı geçtiği belirtiliyor. E-5 çevresinde fiyatlar 5 bin-12 bin lira arasında değişiklik gösteriyor.

Sirkeci’den başlayan ve Yeşilköy-Florya hattını takip ederek Büyükçekmece’ye kadar uzanacak olan yeni yaya-bisiklet yoluyla birlikte sahil şeridinde yapılan yeni düzenlemelerle 30 kilometreyi bulacak bu alan, 'Miami’ olarak nitelendiriliyor.

Zeytinburnu-Kazlıçeşme bölgesi yatırımcıların yeni gözdesi

PROJELER BÖLGEYE DEĞER KATIYOR

Çırpıcı Şehir Parkı ve Marmaray ulaşım hattı sayesinde, bölgede bulunan gayrimenkullerde değer artışları yaşandığı belirtiliyor.

Avrasya Tüneli de bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyor. Ayrıca bölgenin Atatürk Havalimanı’na, Topkapı Sarayı’na, İstanbul karayolu ulaşımının iki ana arterinden biri olan E-5 karayolu ile TEM otoyoluna yakınlığı bölgenin yeni bir merkez olma potansiyelini kuvvetlendiriyor. Bakırköy ve Yenikapı İDO iskeleleri gibi farklı ulaşım seçenekleri de yine bölgeyi öne çıkaran özellikler arasındaki yerini alıyor.