Bu besinleri yıkayanlar yandı! Yemeden önce yıkmak sağlığınızdan ediyor…
ensonhaber.com

Geçmiş yıllardan bu yana mutfağımızda bulunan birçok besini tüketmeden önce mutlaka yıkarız. Sağlığımız için yaptığımız bu eylem hiç tahmin etmediğimiz sonuçlara yol açabiliyormuş.

Sağlıklı bir şekilde yaşamı sürdürmek için en temel ihtiyaçlarımızdan biri olan yemek yemek, vücudunuzun enerjisini sağlamaktadır.

Sağlıklı beslenme ise bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı direncimizi arttırır. Özelliklede gıda zehirlenmesini önlemek adına bazı besinleri pişirmeden önce yıkarız. Ancak sağlığımız için yaptığımız bu işlem tam tersi bir etkiye neden olarak sağlığımızdan olmamıza neden olabilir.

Bu besinleri sakın yıkamayın!

Sağlığımız adına pişirmeden önce yıkanmaması gereken bazı besinler bulunur. Bu besinler doğal koruyucu tabakaları sayesinden tazeliğini ve kalitesini korurken yıkamamız bunları yok etmemize sebep olabilir.

İşte o besinler...

Mantarlar doğal bir tabakaya sahiptir, bu tabaka suyun içine girmesini engeller ve dolayısıyla lezzet kaybını ve su emilimini azaltır. Yıkanmış mantarlar, koruyucu tabakanın zarar görmesine neden olabilir, bu da besin değerlerini ve lezzeti olumsuz etkileyebilir.

Yumurtalar da benzer şekilde yıkanmamalıdır çünkü kabukları doğal bir kaplama ile korunmuştur. Bu tabaka, mikropların içeri girmesini engeller ve yumurtanın içeriğini korur. Yıkanmış yumurtalardaki bu tabakanın kaybolması, mikroorganizmaların kabuk içine girmesine yol açabilir.

Tavuk eti, çiğ iken asla yıkanmamalıdır çünkü et yıkanırsa, üzerinde bulunan bakterilerin etrafa yayılma riski artar. Tavuk etindeki bakteriler, zaten pişirildiğinde ölür.

Çiğ balık da yıkanmamalıdır çünkü balığı yıkamak, içindeki bakterilerin yayılma riskini artırır. Yıkanmaması gereken bir diğer besin ise kırmızı et. Kırmızı eti yıkamak, yemeğin tadını etkileyebileceği gibi, tavuk ve balığı yıkamak kadar riskli olabilir.

Son olarak, kuruyemişler de kabukları tarafından korunan içerdikleri yağları ve besin değerlerini kaybetmemek için yıkanmamalıdır. Yıkanmış kuruyemişlerin kabukları zarar görebilir ve bu da yağların oksidasyonunu hızlandırarak tazeliği azaltabilir.