Yoğurdunuza ondan bir kaşık ekleyin bakın neler oluyor! Hem kilo verip, hem gençleşeceksiniz…
ensonhaber.com

Günümüzde sağlıklı yaşam alışkanlıkları daha yaygın hale geldiği için, hem sağlıklı beslenme hem de kilo verme arzusu gittikçe artıyor. Bu gıda ile vücudunuzu ve özellikle kalbinizi gençleştirip aynı zamanda kilo verme hızınız artacaksınız.

Doğanın bize sunduğu mucizevi gıdaları arasında bulunan bazı baharatlar ile sağlığınıza sağlık katmanız çok kolay. Günde bir kaşık bu baharattan yoğurdun içine eklediğinizde, yaşlanma karşıtı ve kilo vermeye yardımcı etkilerini kolaylıkla göreceksiniz.

İşte o baharat…

Doğanın bin bir mucizesinden sadece biri olan sumak, ekşi tatlı bir baharat olması sebebi ile herkes tarafından tercih edilmez.

Ancak sağlıklı yapısı ve içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu hem koruyan hem de gençleştiren bir baharattır. Günde 1 tatlı kaşığı sumağı 1 kase yoğurt ile karıştırıp tükettiğiniz zaman hem metabolizmanız hızlanacak hem de hücre yenilenmesi sayesinde genç kalmanız mümkün olacak.

İşte günde 1 kaşık sumağı yoğurt ile tükettiğinizde sağladığı faydalar:

Kalp sağlığını korur: Sumak anti oksidan ve anti-inflamatuar özellik barındıran bir baharattır. Bu özellikler sayesinde günlük olarak tüketilen sumak kalp hastalıkalrı riskini en aza indirger. Kalp krizi ve felç riskini de düşüren sumak aynı zamanda yüksek kolesterol seviyesini de dengeler.

Kilo vermeye yardımcıdır: Sumak 7ağ yaktıran bir baharat olarak bilinir. Sağlıklı yapısı ile sumak metabolizmayı hızlandırır ve sindirimi destekler. Bu şekilde kilo vermeye yardımcı olur. Sumak ile kolaylıkla kilo verebilirsiniz.

Kansere karşı koruyucudur: Sumak içerdiği sağlıklı bileşenler sayesinde vücudun kanserli hücrelere karşı koymasına yardımcı olur. Sağlıklı yapısı ile sumak kansere karşı koruyucu bir baharattır.

Bağışıklığı güçlendirir: Sumak yüksek miktarda C vitamini içeren gıdalar arasında yer alır. Bağışıklık sistemini düzenlemenize yardımcı olan C vitamini ve içerdiği antioksidanlar sayesinde sumak tüketerek hastalıklara karşı daha korunaklı hale gelebilirsiniz.

Yaşlanma karşıtı etki gösterir: Sumağı düzenli tüketilmesi cildi gençleştirir ve yaşlanma etkilerini yavaşlatır. Bu da vücudunuzun daha uzun yıllar yaşınızdan daha genç görünmesine yardımcı olur.