'İşkence gören Türk çocuk, özür dilerim Arthur diyor' iddiaları! İletişim Başkanlığı yalan olduğunu açıkladı
ensonhaber.com

İletişim Başkanlığı bir yalanı daha ortaya çıkardı..

ABD’yi sarsan cinsel taciz ve pedofili skandalının baş aktörü olan ABD’li yapımcı Jeffrey Epstein, tutuklu olduğu cezaevinde intihar ederek ölmüştü..

Ölümü sonrası kamuoyuna açıklanmasına karar verilen Epstein'in davasında gün yüzüne çıkan yeni belgeler ve kayıtlar, dünya kamuoyuna büyük yankı uyandırdı..

Son olarak Epstein’ın, küçük yaşlarda çocukları kaçırıp sahibi olduğu adaya getirerek dünyaca ünlü bazı isimlere pazarladığı iddia ediliyordu.

"Kaçırılan Türk çocuk" iddiası

Sosyal medyada konuyla ilgili çıkan bir iddia, Türkiye’de bir anda gündemin üst sıralarına yerleşti.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, depremde kaçırılan Türk olduğu ve istismardan sonra "Özür dilerim Arthur" dediği iddia edilmişti.

Bu konuyla ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) açıklama yaptı.

Gerçek ortaya çıktı: Çocuk Türk değil

Çocuğun Türk olmadığı, Brezilya'da yaşadığı ve babası tarafından işkence gördüğü ifade edildi. Öte yandan konunun 2021’de haber olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili DMM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, "İşkence gören Türk çocuk, 'özür dilerim Arthur' diyor" iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntülerin, Ocak 2021'de Brezilya basınında yer aldığı tespit edilmiştir.

Brezilya basınına yansıyan görüntüler incelendiğinde çocuğun Türkçe değil, Portekizce konuştuğu belirlenmiştir.

Haberlerde, Mato Grosso do Sul eyaletinde bir babanın çocuğuna işkence uyguladığı ve tutuklanmasının talep edildiği belirtilmektedir.