Haksızlığa uğradığını düşünenler için mucize dua! İşte adaletsizlik karşısında edilen Peygamber duaları

Haksızlığa uğrayan kişiler tarafından en çok araştırılan konulardan biri haksızlığa uğrayınca okunacak dualardır. Günlük yaşantısında adaletsizliklerle karşı karşıya gelen pek çok kişi en etkilili haksızlık dualarını merak ediyor. İşte haksızlığa uğrayınca edilmesi gereken, hakkını almaya yönelik dualar...

Haksızlığa uğrayınca edilecek dualar!

Bir kimse haksızlık karşısında üzülmek ve haksızlık edene beddua etmek yerine Allah'a uğradığı haksızlık ile ilgili dua edebilir. Böyle bir durumda Allah (c.c), kulunun halini bilecek ve bundan haberdar olacaktır. Yüce Allah'ın adaleti her şeye galiptir. Dua her dileğin anahtarıdır. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)'in de kimseye beddua etmediği bilinmektedir.

Haksızlığa uğrayan kişiler için şu dualar tavsiye edilmektedir:

Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne).

Anlamı: 'Sonunda karanlıklar içinde, 'Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim. Gerçekten ben kötü işler yapmışım!

Peygamber Efendimiz (SAV) de bu duayı etmekteydi:

La ilahe illallahül’azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il’azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerim.

Anlamı: Allah'ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar. Şüphesiz sen her şeye gücü yetensin. Beni de en hayırlara vesile olacak şekilde arındır.