Trump, Çin Devlet Başkanı Xi ile 1 Mart'ta görüşecek

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret anlaşmasına varmak için belirlenen 1 Mart son tarihinden önce, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmeyi planlamadığını belirtti.

Giriş:
REUTERS

ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'teki bir etkinlik sırasında son tarihten önce bir görüşme yapılıp yapılmayacağını sorusuna, "Hayır" yanıtını verdi.

"ÇOK YAKINDA"

Gelecek ay ya da başka zaman görüşme yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine ise Trump, "Şimdi değil. Belki, çok yakında. Muhtemelen çok yakında." dedi.

Trump'ın açıklamaları, Trump ve Xi'nin son tarihten önce bir araya gelme ihtimalinin düşük olduğunu söyleyen ABD'li yetkililerden gelen açıklamaları doğruladı.

TİCARETE 90 GÜNLÜK ARA

Trump ve Xi, geçen yılın son günlerinde Arjantin'de yaptıkları görüşmede, heyetlerine anlaşma müzakere etmeleri için zaman tanımak amacıyla, ticaret savaşına 90 günlük ara verme konusunda anlaşmışlardı.

Görüşmelerde ilerleme sağlanmazsa Trump, 200 milyar dolar değerinde Çin malına uygulanan yüzde 10 gümrük vergisini yüzde 25'e yükseltmekle tehdit etti. Görüşmelerin bir diğer turu, gelecek hafta Beijing'de yapılacak.

Bu görüşmelere, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steve Mnuchin katılacak.

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.