Yahudi din adamları: Filistinlilere koronavirüs aşısı yapılsın

Aşıların Batı Şeria ve Gazze'de de dağıtılmasını isteyen Yahudi din adamları, aksi takdirde virüsün yayılmasının kontrolden çıkabileceğini söyledi.

Giriş: 06.01.2021 - 17:24 Güncelleme:
AA

Yahudi din adamları, Filistinlilere de koronavirüs aşısı yapılması çağrısında bulundu.

Yahudi din adamlarından oluşan "İnsan Hakları için Hahamlar Derneği", İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Benny Gantz ve Sağlık Bakanı Yuli Edelstein'a hitaben yazılan açık mektubu kamuoyuyla paylaştı.

"BATI ŞERİA VE GAZZE'DE DE AŞI DAĞITILMALI"

İsrail ve dünyanın farklı yerlerinden 200'den fazla Yahudi din adamının destek verdiği mektupta, "koronavirüs aşısının İsrail'in her yerine dağıtılması, bunun yanı sıra Batı Şeria ve Gazze'de de aynı önem ve aciliyetle dağıtımın yapılması için çalışmaların hızlandırılması" çağrısında bulunuldu.

"VİRÜSÜN YAYILMASI KONTROLDEN ÇIKABİLİR"

Gazze'deki durumun ciddiyetine işaret edilen açıklamada, "İsrail, müdahale etmediği takdirde Gazze Şeridi'nde virüsün yayılması kontrolden çıkabilir." uyarısında bulunuldu.

"İSRAİL SORUMLU"

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kara, deniz ve havadan geçişlerini kontrol ettiği hatırlatılarak, "Gazze'de yaşayan iki milyon Filistinlinin güvenliğinden ve sağlığından İsrail sorumludur." ifadelerine yer verildi.

İsrail'de 23 Aralık'ta koronavirüs aşısı yapılmaya başlanırken, ilk dozun yapıldığı kişi sayısı 1,5 milyona ulaştı.

FİLİSTİN'DE SALGIN BİLANÇOSU

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre, İsrail işgali ve ablukası altındaki Filistin topraklarında 162 bin 322 vaka görüldü, 1663 kişi hayatını kaybetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.