Muş'taki anne silah zoruyla dağa kaçırılan kızının nöbetini tutuyor

Nöbetteki annelerinden Elma Esenler eve baskın yaparak düğününe 2 gün kala PKK tarafından silah zoruyla kaçırılan kızını geri istiyor.

Giriş: 03.11.2021 - 15:28 Güncelleme:
DHA

Muş'ta terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklar için evlat nöbeti tutan aile sayısı 29'uncu haftada 15'e yükseldi.

Ailelerin her hafta çarşamba günü HDP il binası önündeki tuttuğu evlat nöbeti devam ediyor.

Eyleme katılan anne Elma Esenler, terör örgütünün evlerine baskın yapıp, kızını silah zoruyla kaçırdığını söyledi.

"CİĞERİMİ İSTİYORUM"

2014 yılında 16 yaşındaki kızını düğününe 2 gün kala kızı Elif'in kaçırıldığını belirten anne, "Ben kızımı,çocuğumu, ciğerimi istiyorum." dedi.

"SİLAH ZORUYLA KAÇIRDILAR"

Kızı Elif'e bir an önce kavuşma hayali kuran Esener, “Kızımı 2014 yılında silah zoru ile dağa kaçırdılar. Evime baskın yapıp, kızımı kaçırdılar. Benim kızımı bana geri versinler. 2 gün düğününe kalmıştı, dünyaevine girecekti. Kızımı silah zoru ile dağa kaçırdılar. Ben kızımı istiyorum. Burada ölene kadar nöbet tutacağım. Kızımı bana versinler. Ben buradan hiçbir yere gitmiyorum. Ben kızımı, çocuğumu, ciğerimi istiyorum." dedi.

"ÇOCUĞUMU İSTİYORUM"

Eşi Fahime ile birlikte 2014 yılında dağa kaçırılan oğlu Bilal için eyleme katılan baba Salih Kırmızıyıldız ise “Oğlumu zorla kaçırıp, dağa götürdüler. Ben o zaman İstanbul’daydım. Ben gelene kadar çocuğuma kavuşamadım. Oğlumdan şimdiye kadar hiçbir haber de alamadım. Çocuğumu istiyorum, geri gelsin." dedi.

"ÖLENE KADAR EYLEME DEVAM EDECEĞİM"

Kızı Sümeyye'ye kavuşma ümidiyle nöbetini sürdüren Süheyla Yenilmez, “Kızım Sümeyye Yenilmez’i 2015 yılında okuldan kandırıp, kaçırıp, götürdüler. Kızımı istiyorum, HDP’den kızımı istiyorum. Kızımı bana geri versinler. Ben ölene kadar burada eylemime devam edeceğim. Çocuğumu istiyorum onlardan, bana geri göndersinler." dedi.







Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.