Erdoğan ilk miting için Sivas'ta

31 Mart seçimleri kapsamında ilk miting için Sivas'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Giriş:
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesinde ilk mitingi Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda yaptı.

ALINACAK ÖNLEMİ ANLATTI

Son günlerde ülke gündemine oturan taze meyve ve sebze fiyatlarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Gerekirse tanzim satışlarını belediyelerimizin eliyle kurarız. En ucuz fiyata da buralara getiririz." dedi.

Erdoğan, kendi belediye başkanlığı döneminde fırıncıların aynı oyunu oynadığını ve ekmek fiyatlarının yükseldiğini hatırlatarak, "İstanbul'a 3 ekmek fabrikası kurdum. Bunun ardından fiyatlar aşağı düştü." dedi.

Erdoğan'ın konuşmadan satır başları şöyle:

"Biz bugün yare kavuşmaya, Sivaslılarla kucaklaşmaya geldik. Sivaslılara boyun yiğido deniyor. Sivaslı yiğitler en zor zamanda haktan adaletten ayrılmadılar, ayrılmazlar. Sivas, Efes'ten Mezopotomya'ya uzanan kral yolunun, İpek Yolu'nun, Selçuklu ticaret hattının bir kavşak noktasıdır. İşte bu sebeple asırlar boyunca burası ticaretin sultan şehri oldu. O yüzden buraya Sultan Şehri deniyor.


Sivas öyle sıradan bir şehir onun için 31 Mart seçimi çok önemli, rastgele ellere bu seçim bırakılamaz. Şehrimiz Danişment, Eretna ve Selçuklu gibi devletlere başkent olduğu gibi milli mücadelemize de Gazi Mustafa Kemal ile birlikte başkentlik yapmıştır.

GECE GÜNDÜZ GİDECEĞİZ

Ne dedik yola çıkarken uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece gideceğiz. Kimse merak etmesin.


KİT'LERE HER ŞEYİ VERDİK

Biz KİT’lere falan kadrolarını verdik, bizden bir şey beklemeyin. Her şeyi verdik. Şu toplantıyı da provoke etmeyin. Alışılmış bir siyasetçi değilim. Alışılmış bir lider de değilim. Lütfen, samimi olalım dürüst olalım bu toplantımızı da güzel bir şekilde çıkaralım.

BİR MERMİNİN FİYATI NEDİR?

Bizler Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’de terörle mücadeleyi verirken onları temizlerken, sıfırlarken sizin söylediğinize bakın. Biz bunları yaparken birileri bizleri farklı yerlerden vurmaya çalışıyor. Ne diyorlar domates, patlıcan patates… Ya düşünün be bir merminin fiyatı nedir? Düşünün benim Mehmedimin giyinip kuşanıp bu teröristlere karşı verdiği mücadelenin bedeli nedir bir düşünün.

SİZ HALA SİVRİ BİBERİ KONUŞUYORSUNUZ

Bunları bu iktidar yapıyorsa başarıyorsa… Siz hala domates, patates, sivri biber konuşuyorsunuz.


TANZİM SATIŞLARINI BELEDİYELERİMİZİN ELİYLE KURARIZ

Bizi Corc, Hans bir yerlerden vurmak istiyor. Bunlar da Corc'a, Hans'a el ayak oluyorlar. Bak biz bu mücadeleyi bugüne kadar kazandık. Kazanmaya da devam edeceğiz. Eğer birileri marketlerde şuralarda buralarda yapıyorlarsa geçenler kabine toplantısında da açıkladım. Gerekirse tanzim satışlarını belediyelerimizin eliyle kurarız. En ucuz fiyata da buralara getiririz.

Erdoğan ilk miting için Sivas'ta VİDEO

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİMDE DE AYNISI OLDU

İstanbul'a 3 ekmek fabrikası kurdum. Bunun ardından fiyatlar aşağı düştü. Bu fabrikalarımız hala çalışmaya devam ediyor. Bizim derdimiz başka. Biz bu millete aşığız aşık. Böyle ucuz oyunlara kimse gelmesin. El ele vereceğiz. Bütün eksiklikleri bugüne kadar nasıl giderdiysek bunan sonra da gidereceğiz. Türkiye'nin ilk yerli uçaklarını üreten Sivaslı Nuri Demirağ'ı ben burada tekrar rahmetle anıyorum.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK

Afrin'de, Cerablus'ta bize saldırmak isteyenlere gereken dersi verdik. Yine veririz. Sivas, "Vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz" diyerek 7 düvele meydan okumuştur. 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümünü kutlayacağız. Milletimiz istiklaline ve istikbaline sahip çıkacağını Sivas'tan haykırmıştır. 100 yıl önce Sivas'ta söylediğimizi 100 yıl sonra burada tekrar ediyoruz. Bayrağa, istiklalimize uzanan her eli kırarız. İçeriden ya da dışarıdan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere cevabını veririz. Türkiye'nin beka meselesini kendi akıllarınca dalgaya alanlar, 31 Mart'ta milletten tokat yiyecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tartışmaya açarak yeniden eski Türkiye hayali kuranların hevesi kursaklarında kalacaktır.

CHP BUNU ANLAYAMADI

CHP bunu anlayamadı. Ben kıraathane diyorum onlar kumarhane diyor. Çünkü dervişin zikri fikri meselesi var, bunların durumu da bu. Çok fazla da vakit ayırmayalım ona. İşimiz var."

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.