Eritre'deki Türk denizciler serbest bırakıldı

Eritre'de 3 aydır alıkonulan Türk denizciler Türkiye'nin yoğun girişimleri sonucu serbest bırakıldı.

Giriş:
AA

Dünya turu yaptıkları sırada yakıtları azalınca Eritre'ye yanaşan Türk denizciler Selim Ekmekçioğlu, İbrahim Iğnak ve Erman Lütfü Atamer, yaklaşık 3 aydır alıkonulyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla girişimlerini başlatan Dışişleri Bakanlığı sürdürdükleri çalışmalar sonucunda Türk denizcilerin serbest kalmasını sağladılar.

EŞİNİ ARAYIP HABER VERDİ

Teknenin kaptanı Ekmekçioğlu'nun Türkiye'de bulunan eşi Şeyda Ekmekçioğlu, eşinin kendisini aradığını ve serbest bırakıldıklarını haber verdiğini söyledi.

"SESİ GAYET İYİ GELİYORDU"

Türk denizcilerin tekneyle Cibuti'ye doğru yol aldıklarını, sağlık durumlarının genel olarak iyi olduğunu belirten Şeyda Ekmekçioğlu, "Eşimle 25 Nisan'dan beri ilk kez bugün öğleden önce konuştum. Sesi gayet iyi geliyordu. Durumlarının çok iyi olduğunu söyledi. Eritre'de kendilerine çok iyi davranıldığını anlattı."dedi.

YETKİLİLERE TEŞEKKÜRLERİNİ  İLETTİ

Ekmekçioğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da kendisini aradığını aktararak eşi ve diğer iki Türk denizcinin serbest bırakılmalarındaki çabaları nedeniyle Bakan Çavuşoğlu başta olmak üzere Türkiye'nin Eritre Büyükelçisi Aykut Kumbaroğlu ve tüm yetkililere teşekkürlerini iletti.

Ekmekçioğlu, Türk denizcilerin 3-4 gün sonra Cibuti'ye ulaşmalarını beklediklerini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.