Çin'de koronavirüs aşısı rezervasyonları başladı

Devlete ait ilaç firması Sinopharm, ülkede koronavirüs aşısı için 70 binden fazla rezervasyon aldı.

Giriş:
AA

Koronavirüs salgının çıkış noktası olarak kabul edilen Çin, aşılama yöntemini belirledi.

Çin'in resmi yayın organlarından Global Times'ın haberine göre, devlete ait ilaç firması Sinopharm, geliştirmekte olduğu koronavirüs aşısı kapsamında rezervasyonlarını online olarak başlattı.

ÖNCELİK YURT DIŞINA GİDECEK ÖĞRENCİLERİN

Sinopharm'ın koronavirüs aşısı rezervasyonlarında öncelik, kasım-ocak aylarında yurt dışına seyahat edecek öğrencilere verildi.

Denizaşırı görevlerde bulunan kamu personeli ve salgınla mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanları, “acil kullanma” hakkına sahip olacak.

70 BİNDEN FAZLA REZERVASYON YAPILDI

Ülke basınındaki haberlere göre, 70 binden fazla kişi koronavirüs aşısı için rezervasyon yaptırdı. Sinopharm'ın aşı çalışmalarında önceliği salgının patlak verdiği Vuhan ve başkent Pekin'e vereceği kaydediliyor.

Sinopharm'a göre 125 ülkedeki örnek gruplarını kapsayan faz 3 deneme testlerinde iki aşı çalışması bulunan şirket, 22 Temmuz'da aşının acil kullanımı için onay aldı.

ÇİN'DE KORONAVİRÜS AŞISI ÇALIŞMALARI

Çin'de Sinopharm, Sinovac ve CanSino gibi kamuya ait ilaç firmaları, Çin Askeri Tıp Akademisi, Vuhan Viroloji Enstitüsü, Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü gibi kurumlar ile iş birliği içinde aşı çalışmaları yürütüyor.

SinoVac'ın geliştirdiği CoronaVac'ın yanı sıra Sinopharm'ın Vuhan Viroloji Enstitüsü ve Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü ile geliştirdiği iki aşı adayı en fazla umut bağlanan çalışmalar arasında görülüyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.