Sevan Nişanyan, okul müdürünü öldüren katili savundu

Eyüpsultan'da okuldan attığı öğrenci tarafından silahlı saldırıda hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan'ın fotoğrafıyla paylaşımda bulunan Sevan Nişanyan, "Öldürülen İbrahim Bey'i tanımam etmem. Ama arkasına aldığı posteri iyi tanıyorum" dedi.

Giriş:
Haber Merkezi

Türkiye, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürünün öğrencisi tarafından katledilmesiyle sarsıldı.

Disiplinsiz davranışları nedeniyle okuldan uzaklaştırılan Iraklı öğrenci, 5 ay sonra İbrahim Oktugan'ı odasına girerek silahla ağır yaraladı.

Oktugan kurtarılamazken, kaçan katil zanlısı kısa sürede yakalandı.

Toplumu derinden sarsan bu cinayet büyük tepkilere neden olurken gazeteci Sevan Nişanyan'dan, olayla ilgili tepki çekecek bir açıklama geldi.

Gözden Kaçmasın

Eyüpsultan'da öğrencinin öldürdüğü okul müdürünün Öğretmenler Günü anısı
Haberin Detayları →

Katili savundu, Atatürk üzerinden gönderme yaptı

Kemalizm'e ve Türkçülüğe karşı tavrıyla bilinen, bir süredir Yunanistan'da yaşayan Nişanyan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, cinayeti adeta savunurcasına şu ifadelere yer verdi:

Genç bir insanın hayatını bilerek ve isteyerek kaydıran birinin orantılı şekilde cezalandırılması doğrudur. Bazı koşullarda öldürmek bir yöntem olabilir.

11 yıllık okul hayatımda belki 60 öğretmen tanıdım. En az yirmisi kompleksli, sadist, cahil, içten pazarlıklı puştlardı. Birini dahi imha etmeğe cesaretim yetmediği için hep kendimi suçlarım.

Öldürülen İbrahim Bey'i tanımam etmem. Ama arkasına aldığı posteri iyi tanıyorum.

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.