1 Mayıs kimin bayramı
Özel Haber

Bugün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlanan 1 Mayıs'ta, işçi sınıfının 1 Mayıs anmasını kendisine mal eden komünist/sosyalist platformlara koyduğu mesafe bir daha göz önüne geldi.

1 Mayıs kimin bayramı

BERKİN ELVAN EYLEMİNDE ÇEKİLEN BU KARE İŞÇİNİN KOMÜNİZM'E BAKIŞININ SEMBOLÜ OLDU

Bir tarafta ekmeğinin peşinde olan sıradan insanlar, bir tarafta onlar adına sokakları yakıp yıkan, yangın yerine çeviren eylemciler.. Berkin Elvan eyleminde bir inşaat iskelesine komünizm bayrağı asmaya çalışan eylemciye işçinin o anki bakışı, unutulmaz kareler arasında..

Daha önce kızıl bayraklar ve kızıl kıyafetlerle komünizm propagandasına sahne olan eylemlerde çıkan bir fotoğraf karesi, Türkiye'de komünizmin taban bulamadığını gösteren en iyi fotoğraftı.

İŞÇİLERLE BÜTÜNLEŞEMEDİLER

Halkta, özellikle de işçi sınıfında hiçbir karşılık bulamayan komünizm o nedenle hiçbir zaman geniş kitlelerin sesi olamadı, işçilerle bütünleşemedi.

1 Mayıs kimin bayramı

İŞÇİNİN KOMÜNİZME BAKIŞINI ÖZETLEYEN FOTOĞRAF

Bu fotoğraf yalnızca bir inşaat işçisinin, komünizmin simgesi kızıl bayrakların direğe asıldığı sırada "attığı bakış" değil aynı zamanda "İşçi sınıfının komünizm savunucularına bakışını" en iyi özetleyen fotoğraftı..