Emlak

Metruk evlere yatırım: Kazançlar ve riskler

Metruk evlerde yatırım fırsatı gözüyle bakan yatırımcılar arttı. Uzmanlar ise bu yatırımdaki potansiyel kazançları ve dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

İnşaat maliyetindeki değişim açıklandı

TÜİK verilerine göre, inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 72,78 ve aylık yüzde 1,11 yükseldi.

Kredili konut satışlarında artış bekleniyor

Konutder'in düzenlediği anketin sonuçlarına göre, kredili konut satışlarında önümüzdeki altı ayda artış, fiyatların ise mevcut seviyede kalması bekleniyor.

İzmir'de eski binalarıyla SOS veren ilçeler

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu, kentsel dönüşümlerin yerinde dönüşüm değil pafta bazında, adalar bazında yapılmasının daha sağlıklı olacağını belirtti

Euro Bölgesi'nde konut fiyatları düştü

Euro Bölgesi'nde konut fiyatları yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 0,4, aylık yazda ise yüzde 0,1 azaldı.

Tüketici kredilerinin içinde konut kredisinin payı

TCMB verilerine göre, geçen hafta toplam kredi hacmi artarken, tüketici kredilerinin 403 milyar 535 milyon 252 bin lirası konut için çekildi.

Tamzara evleri 200 yıldır ayakta

Giresun'daki Tamzara'nın tescilli ev ve çeşmeleri ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Mahalledeki 200 yıllık evler, restone edilerek günümüze kadar ulaşmış durumda.

Suudi Arabistan, inşaat projelerinde Türkiye'den daha fazla katkı istiyor

Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan'da faaliyet yapmasının önünü açacak buluşmalardan biri daha İstanbul'da gerçekleştirildi.

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerine çıktı

Dünyanın genelinde konut sıkıntısı yaşanıyor. ABD'de yaygın bir sistem olan kira gibi ev alınan mortgage faizleri tekrar yükselince başvurularda geri çekilme yaşandı.

'Kirada zam sınırının kalkması fahiş artışa yol açmayacak'

1 Temmuz itibarıyla konutlarda yüzde 25 zam sınırı kalktı. Bu sınırın kalkmasıyla birlikte, piyasada kiralarda fahiş artış beklentisi dillendirilmeye başlandı. Konunun uzmanlarının açıklamaları oluşan endişelere son verir nitelikte.

İstanbul'da binaların kendiliğinden çökme nedenleri

Uzmanlar, binaların kendiliğinden çökmesinin en önemli nedenleri mühendislik hizmeti alınmaması, kalitesiz malzemeyle inşa edilmesi ve sonradan fazladan kat eklenmesi olarak açıklıyor.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırının sona ermesi piyasayı nasıl etkileyecek

Ev sahipleri ve kiracılar odağını temmuz ayına çevirdi. Kirada yüzde 25 sınırının kalkmasının piyasayı nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Emlakçılar ise konut kiralarında yüzde 25 sınırının kalkmasının piyasayı etkilemeyeceği görüşünde.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ndan 51 ilde arsa fırsatı

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 51 ilde, 865 muhtelif arsayı avantajlı koşullarla satışa çıkarıyor. Bahçeli ev ya da iş yeri yapmak isteyen vatandaşlar, kampanyanın ödeme koşullarını avantajlı bulduklarını dile getirdi.

Nisan ayı konut fiyat endeksi nisanda reel olarak yüzde 13,3 azaldı

Merkez Bankası, konut fiyatlarının artış hızını ortaya seren ve üç büyük ildeki metrekare fiyatlarını da aktaran endeksi paylaştı. Yayınlanan endekslere göre konut fiyatları son 2,5 yılın en yavaş artışını gerçekleştirdi.

Uzmanlar, gayrimenkul yatırım fonuyla konut fiyatlarının düşeceği görüşünde

Uzmanlar GYF'lerin konut arzını artıracağını, dolayısıyla konut fiyatlarının aşağı yönlü hareket edeceğini düşünüyor.

Sahte ilanla kandırılanlar artıyor: Kapora tuzağına dikkat

Gerçekte olmayan konutu internette uygun fiyata ilana koyup, kiralamaya ilişkin güven vermek amacıyla kapora talep edilmesi dolandırıcılığı arttı.

Eski yapılar dim dik ayakta

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de "Muğla bacaları" evler ilgi görüyor. Burada halk eski evlerine sahip çıkarak, ilk günkü gibi yaşatıyor. Menteşe, tarihi evlerin ve geleneksel yaşayışın sürdüğü bir ilçe olarak öne çıkıyor.
Başa dön