Kültür Sanat

Neyzen Hakan Mengüç, tenor Andrea Bocelli’ye ney üfletti

Türkiye'de konser veren İtalyan tenor Andrea Bocelli, konser öncesi Neyzen Hakan Mengüç'ün kendisine tanıttığı neyin sesinden etkilenerek kendisi de denedi.

İstanbul Photo Awards 10. yıl sergisi Rami Kütüphanesi'nde açıldı

Anadolu Ajansı'nın düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması İstanbul Photo Awards'un 10. yılının ilk sergisi Rami Kütüphanesi'nde sanatseverlerle buluştu.

Kültür Yolu Festivali'nin yeni durağı Samsun oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Samsun Kültür Yolu Festivali'nin açılışında yapılacak etkinliklere ait bilgi verdi ve her yaş grubuna uygun etkinlikler olduğunu vurguladı.

Türkiye'de kütüphane sayısı 48 bin 733 oldu

Geçen yıla ait kütüphane istatistikleri, Türkiye'deki kütüphane ve buralarda korunan kitap sayısındaki son durumu gözler önüne serdi.

6 Haziran 2024 Perşembe: Vizyondaki filmler

Sinema salonlarında bu hafta komediden korkuya, bilim kurgudan animasyona, 11 yapım izleyiciyle buluşacak. Sinemaseverleri bu hafta da güzel filmler bekliyor.

Sinema salonlarının sayısı 2 bin 618 oldu

TÜİK verilerine göre, 2023 yılında sinema salonu sayısı 2 bin 618 olurken, sinema salonlarındaki koltuk sayısı 286 bin 603 olarak kayıtlara geçti.

Liseli genç, beste üreten yapay zeka modeli ile ödül aldı

İzmir'de lise öğrencisi olan Burak Sina Akbudak, klasik gitar için eser üretebilen bir yapay zeka modeli geliştirdi ve bu projesiyle ABD'deki bilim ve mühendislik yarışmasında ödül kazandı.

İstanbul'da bu hafta pek çok sanat etkinliği olacak

İstanbul'da bu hafta, geniş bir yelpazede birbirinden farklı birçok etkinlikle yerli ve yabancı sanatçıların katılacağı konser, sergi, tiyatro gösterisi ve performanslar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Son 7 yılda 7 bin 824 tarihi eser yeniden Türkiye'ye getirildi

iKültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, "Yasa dışı yollarla ülkemizden yurt dışına çıkarılmış eserlerimizi dedektif titizliğinde takip ediyoruz. 2018 yılından beri 7 bin 824 eserimizi ülkemize getirdik" dedi.

Kırgızların tarihi çalgısı jetigen, yeniden dikkat çekiyor

Kırgız halkının köklü müzik geleneğinde önemli bir yere sahip olan jetigene adlı tarihi telli çalgıya yeniden büyük bir ilgi başladı.

Lise öğrencilerinden ressam tablosu canlandırmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında lise öğrencilerince, yerli ve yabancı ünlü ressamların tabloları canlandırıldı.

Mehmet Nuri Ersoy: Filistin mutlaka özgür olacaktır

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Merinos Kültür Merkezi'nde Bursa Kültür Yolu Festivali Tanıtım Toplantısı'nda içinde Filistinli sanatçıların eserlerinin de yer aldığı yapılacak etkinlikleri aktararak, vatandaşları festivali izlemeye davet etti.
Başa dön