100 Türk Ay'dan arsa aldı

100 Türk Ay'dan arsa aldı

Türkiye'de 100'ün üzerinde kişi Ay'dan arsa satın aldı. Satın alma ile birlikte, satın alan kişinin adı soyadı ve 4 dönümlük Ay'daki arsanın koordinatlarının yazılı olduğu arsanın tapusu, arsanın aydaki konumunu işaretli olarak gösteren 'Ay haritası', ileride o araziden çıkabilecek değerli maden ve mineral haklarına sahip olduğunun bir belgesi gönderiliyor. Ay'dan arsa alan ünlüler arasında Paris Hilton, Jennifer Lopez, Sharon Stone, Tom Cruise, Kim Bassinger ve 2 sene önce aydan 5 milyon dolarlık arsa alan ünlü Rus milyarder Roman Abramovich bulunuyor.

BUSH DA AY'DAN ARSA ALANLARDAN

Eski ABD başkanlarından George Bush da Ay'dan arsa alan kişiler arasında yer alıyor. Şu ana kadar dünyanın 172 ülkesinde 2.5 milyondan fazla kişi Ay'dan arsa satın aldı. Kişiye özel uluslararası hediye markası Out of Turkey Gifts tarafından satışa sunulan 4 dönümlük arsalara 99 liraya sahip olunabiliyor. Türkiye için her ay 100 adet satış kontenjanı ayrılıyor. Ürünün yaratıcısı olan uluslararası İngiliz şirketi Moon Estates'in Türkiye satış haklarını alan şirketin sahibi Fırat Kurtoğlu, amaçlarının insanların ömür boyu unutamayacakları hediyeleri tüm dünyada araştırıp Türkiye'ye sunmak olduğunu belirtti.

'LORD' YA DA 'LADY' UNVANI

Out of Turkey Gifts'in bir başka ürünün ise İskoçya'dan yasal 'Lord' ve 'Lady' unvanı olduğuna işaret eden Kurtoğlu, "İskoçya kanunlarına göre Kincavel Bölgesi'nde toprağı olan herkes Lord ya da Lady olmaya hak kazanıyor. Türkiye distribütörü olduğumuz İngiliz şirketinin İskoçya'da 50 dönüm kadar arazisi var. Bu büyük araziyi yaklaşık 1 metrekarelik binlerce parsele ayırıyorlar ve bunları satışa çıkarıyorlar. Bunlardan birini satın aldığınızda bu unvanlara da hak kazanıyorsunuz ve size üzerinde adınız soyadınız ve unvanınız yazan 'lord' yada 'lady' sertifikanızı ve sahip olduğunuz 1 metrekarelik arsanın tam koordinatlarını gösteren harita gönderiyorlar" dedi. Bu ürünün Türkiye'de satışına da 2 ay gibi çok kısa bir süre önce başlamalarına karşın 200'e yakın sattıklarını söyleyen Kurtoğlu, 1 metrekareye denk gelen parselin 99 TL'den satıldığını kaydetti.