Şehit polis Ahmet Gılıç telefonda konuşurken vuruldu
AA

Şehit polis Ahmet Gılıç telefonda konuşurken vuruldu

Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarınca ekip aracına ateş açılması sonucu şehit düşen polis memuru Ahmet Gılıç'ın İzmir'in Bergama ilçesindeki baba evinde yas var.

Şehit polis memurunun akrabası İbrahim İşlek, Ahmet Gılıç ile olay anında yaşadığı telefon görüşmesini AA muhabirine anlattı.

Saat 12.49'da Ahmet Gılıç'ın kendisini aradığını, babası rahatsız olduğu için telefona bakamadığını ancak saat 13.10 sıralarında Gılıç'a dönüş yaptığını dile getiren İşlek, şöyle konuştu:

"TELEFONDA KELİMEİŞEHADET GETİRDİ"

"Ahmet ile olay anında telefonla konuşuyorduk. Ahmet, 'Selamun Aleyküm' diyerek telefonu açtı. Babam rahatsız olduğu için geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ben de nerede görev yaptığını sordum. Diyarbakır'da olduğunu söyledi. Ben de oralarda durumların nasıl olduğunu sordum, dikkat etmesini istedim. Kendi bölgesinin karışık olmadığını ancak neyin nereden geleceğinin belli olmayacağını söyledi. Görevinin bitmesine 8 ay kaldığını söyledi. Bir anda bağırma sesi geldi. Kelimeişehadet getirmeye başladı. Ben de ona eşlik ettim. O anda telefonu yere düşürdü sandım. Kurşun sesiydi herhalde onlar. Telefon kapanmadı. Ahmet, Ahmet diye seslendim. Ses gelmedi. Bir iki dakika bekledim. Telefonu kapattım sonra tekrar 10 kez aradım açmadı telefonu. Sonra Ahmet'in şehit olduğunu öğrendik."

İşlek, yaklaşık 4 yıldır Ahmet Gılıç ile telefonla ya da yüz yüze görüşmediklerini ancak sosyal medya sayesinde birbirlerinden haberdar olduklarını belirterek, şehit polis memurunun, alzheimer hastası babasına geçmiş olsun demek için ararken böyle bir olayla karşılaşmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, ekip aracına teröristlerce uzun namlulu silahla ateş açılmış, polis memurları Ahmet Gılıç ve İlker Narin, kaldırıldıkları özel hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)