İstanbul 16°C
Ankara 13°C
İzmir 15°C

Sivas'ta, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında ilköğretim okullarında 150 kişinin 4 ay süreyle istihdam edileceği iş için bin 400 kişi müracaat edince kuranın çekileceği salonda gerginlik yaşandı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında kentteki ilköğretim okullarında temizlik personeli olarak işe alınacak 150 kişi, Kongre Lisesi Spor Salonu'nda kurayla belirlendi. 150 kişinin işe alınacağı kuraya bin 400 kişi müracaat edince salonda yoğunluk yaşandı.
Sabah saatlerinden itibaren kuraya katılmak için okula gelen adaylar kayıt işlemlerinin yapıldığı masalarda uzun kuyruk oluşturdu.
Zaman zaman gerginliklerin çıktığı salona görevliler tarafından polis ekipleri çağrıldı. Daha sonra kayıt işlemleri adayların isimlerinin baş harfine göre sıralanarak yapıldı. Polis eşliğinde gerçekleştirilen kayıt işlemlerinin ardından Noter huzurunda kura çekildi.
Kura çekilirken adayların heyecanlı oldukları, bazı adayların ise dua ettikleri gözlendi.
Çalışma ve İş Kurumu Sivas İl Müdürü Nabi Soysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Sivas Merkez ve ilçelerdeki ilköğretim okullarında 4 ay süreyle temizlik işlerinde çalışacak 312 kişiyi kurayla belirleyeceklerini söyledi.
Soysal, ''Toplam 312 kişinin 150'si Sivas merkezde kura çekimiyle belirlenecek, geri kalanının kura çekimini ise ilçelerde yapacağız. Program kapsamında okullarda temizlik elemanı olarak geçici süreyle çalıştırılacaklar. Şu anda Sivas merkez için toplamda bin 400 civarında müracaat var. Bunun yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde de istihdam edilmek üzere 30 kişilik bir alım daha yapacağız. Burada işe alacaklarımız da yurtlarda, kütüphanelerde, müzelerde ve Kültür ve Turizm Müdürlüğünün diğer birimlerinde 8 ay süreyle istihdam edilecek'' dedi.
Vizesiz Avrupa için kritk karar çiçeği burnunda Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nin elinde...
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in hayat hikayesi TRT 6'da Kürtçe olarak anlatılacak.
ABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Raporu'nda yer alan çarpıcı başlıklar dikkat çekiyor...
Meme kanserine yakalanan Nilüfer, kemoterapi tedavisi sonrası evinde dinlenmeyi tercih etmedi.
Başbakan Yardımcısı Babacan, artık evli ve 3 çocuklu asgari ücretli vatandaşlardan vergi alınmadığını söyledi.
17 yaşındaki kızı 66 yaşındaki emekli öğretim üyesine 50 bin liraya sattılar.
Karabük'te kurulan kadın mehteran takımı, dünyada bir ilki oluşturuyor...
Başbakan Yardımcısı Babacan'ın kayınçosu 28 bin dolar maaşla Tanıtım Ajansı'nda işe başladı..
Çeşitli ülkelerden öğrencilerin katıldığı Uluslararası Türkçe Derneği Olimpiyatları'nda elemeler başladı.
Kayseri'de Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamada 2 polis memuru şehit düştü.
Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldi. 1 polis şehit oldu.
Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.
Bulut: 'Bütün hayatım boyunca ekonomi çalışmalarımda geldiğim bir nokta var; bunu şerefimle söylüyorum, Faiz haramdır'
Memur sendikaları son teklif sonrası Başbakan'ı aradı ama..
Yorumlar
Tüm yorumlar »Gönder