2012'de büyük ikramiyelerin vurduğu 3 ilçe

2012'de büyük ikramiyelerin vurduğu 3 ilçe

Milli Piyango'nun düzenlediği şans oyunlarında son 42 haftada 29 büyük ikramiyenin Çankaya, Pendik ve Muratpaşa ilçelerine çıkması kafaları karıştırırken, avukat Cahit Velibeyoğlu, bunun milyonda bir şans olduğunu belirterek dava açtı.

Velibeyoğlu, 2012 yılında 42 haftada şans oyunlarındaki büyük ikramiyelerin 12 kez Ankara Çankaya, 9 kez Antalya Muratpaşa ve 8 kez İstanbul Pendik ilçelerine isabet ettiğini belirledi. Bunun normal şartlarda imkânsız olduğunu savunan Velibeyoğlu şikâyetçi oldu.

BÜYÜK İKRAMİYELER HANGİ İLÇELERE ÇIKIYOR

Habertürk TV'de yayınlanan habere göre Kendisinin de zaman zaman şans oyunları oynadığını şikâyet dilekçesinde anlatan Velibeyoğlu, Milli Piyango İdaresi'nden şaibeli olduğunu düşündüğü ilçelerde büyük ikramiyelerin hangi bayilerde çıktığıyla ilgili bilgi istedi.

Velibeyoğlu verdiği şikayet dilekçesinde, "Bu kadar yüksek tesadüf olamaz Açıkça ben de oynadım ve dolandırıldığımı düşünüyorum" iddiasında bulundu.

MİLLİ PİYANGO İDARESİ'NDEN AÇIKLAMA VAR

Milli Piyango İdaresi, Avukat Cahit Velibeyoğlu'nun dilekçesini inceledikten sonra cevap verdiği yazıda, "İdaremize karşı yapmış olduğunuz haksız eleştiriler önyargılı olan şahsi görüşünüzdür ve gerçekle ilgisi bulunmamaktadır" savunması yaptı.

Genel müdürlük yetkilileri, şans oyunlarında en fazla satış yapılan yerde fazla ikramiye isabet etmesinin normal olduğunu belirtiyor. Müdürlüğün bu konudaki savunması ise şöyle:

"Ankara'da Çankaya, Antalya'da Muratpaşa, bayi sayısının en fazla olduğu ilçeler. Ülkedeki 5 bin sayısal makinesinin 3 bin 500'ü İstanbul'da. 700'ü Ankara'da, 200'ü de Antalya'da. Türkiye ekonomisi neredeyse, satış orada çok olur. Bu ilçelerde satış ortalaması yüksek. Örneğin Muratpaşa'da 95 bayi var. Muratpaşa, Antalya'nın en büyük ilçelerinden birisi. Ama sadece Muratpaşa'ya çıkmıyor, Manavgat, Serik var; Göynük, Finike var. Pek çok ilçesine çıkıyor. Bu hafta da Giresun'a 1.2 trilyon çıktı. Söz konusu ilçeler, bulundukları illerin en büyüğü ve en çok oyun oynananı."

ZİRVEDE ÇANKAYA İLÇESİ VAR

Milli Piyango istatistiklerine göre, sayısal oyunlarda en fazla ikramiye çıkan ilçeler; Ankara Çankaya, İstanbul Kadıköy ve İzmir Konak oldu. Buna göre, 1996'dan beri 220 bayi bulunan Çankaya'ya 234, 158 bayi bulunan Kadıköy'e 164, 112 bayisi olan Konak'a 126 kez ikramiye isabet etti.

İKRAMİYE MİT'E ÇIKIYOR ESPRİSİ

Şans oyunlarında bazı ilçelere peşpeşe ikramiye çıkması tartışma yarattı. Ankara Yenimahalle'den yatırılan kuponlara 5 kez ikramiye isabet etmesi de, Milli İstihbarat Teşkilatının Müsteşarlık binasının bu ilçede olması nedeniyle, ''Büyük ikramiyeler MİT'e çıkıyor'' esprilerine yol açtı.
2012 yılında 42 haftada büyük ikramiyeleri 12 kez Ankara Çankaya, 9 kez Antalya Muratpaşa, 8 kez İstanbul Pendik ve 5 kez de Ankara Yenimahalle'den oynanan kuponlar kazandı.

CHP'Lİ ATİLLA KART'A MİLLİ PİYANGO DAVA AÇTI

Milli Piyango İdaresi bu oyunlarda hile yapıldığını öne süren CHP Konya milletvekili Atilla Kart'a da tazminat davası açtı. Çekilişlerin halka açık ve noter huzurunda yapıldığı belirtilen başvuruda '' Milli Piyango İdaresi 1939 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiği binlerce çekiliş hiçbir problem olmadan, şeffaf bir şekilde yapılmış ve bir tek bir usulsüzlük tespit edilmemiştir. Tüm işlemler İdare müfettişleri, Sayıştay ve TBMM KİT Komisyonu tarafından denetlenmektedir'' denildi.

CHP'li Atilla Kart, TBMM'de yaptığı açıklamada, 14 ve 21 Nisan 2012 ve tarihlerinde aynı kişinin aynı bayiden üst üste iki kez 6 tutturduğunu öne sürmüş ve '' Sayısal lotoda 6 tutturma ihtimali 14 milyonda birdir. Oynanırken hangi rakamların tercih edildiği merkezden görülmekte, seçilmeyen veya az seçilen rakamlar düşürülmektedir. Şans oyunları 21.00'e kadar oynanabiliyor ama çekiliş 22.30'da yapılıyor. 1,5 saatte neler oluyor? Neden naklen çekiliş yayınından vazgeçildi?'' diye de sormuştu.

NİMET ABLA OUT MURATPAŞA İN

Sayısal loto oyununda 14 ile 21 Nisan ve 13 Ekim tarihlerinde üç kez en yüksek ikramiyeyi, Ankara Yenimahalle kazandı. 14 Nisan'da bir milyon 581'er bin lira kazanan iki kişi de kuponunu Yenimahalle'den oynadı, 31 Mart ve 13 Ekim'de de Antalya Muratpaşa büyük ikramiyeyi yakaladı. 350 bin nüfuslu Muratpaşa ilçesinde esnaf, ''Artık Nimet Abla yerine Muratpaşa var''diyor.

Şans topunda ise 16 Mayıs ve 25 Ağustos günü 391 bin lirayı bulan toplam ikramiye Antalya Muratpaşa'ya çıktı. Şans topu 7 Mart'ta ise Yenimahalle'den tutturuldu. 5 Temmuz günü Yenimahalle'ye çıkan süper loto ikramiyesi ise, tam 2 milyon 184 bin lira oldu. On numarada ise 5 Mart, 23 Nisan, 28 Mayıs ve 15 Ekim çekilişlerini Muratpaşa ilçesi kazandı. Muratpaşa'da 28 Mayıs çekilişinde iki kişi birden sonucu bilerek büyük ikramiyeyi aldı.