2015 otomotivde rekor yılı oldu
AA

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, geçen yıl otomotiv sanayisinin üretimde çok önemli büyüme elde ederek tarihi bir rekora imza attığını belirterek, "Üretilen her 100 aracın 73'ünü yurt dışına göndererek ihracat rekorunu da kırmış oldu" değerlendirmesini yaptı.

2014'E GÖRE YÜZDE 16'LIK ARTIŞ

OSD tarafından açıklanan verilere göre, otomotiv sanayisinde toplam üretim geçen yıl 2014'e kıyasla yüzde 16 artarak 1 milyon 359 bine ulaştı.

2015 otomotivde rekor yılı oldu

ÜRETİM VE İHRACAT REKORU

Bu dönemde otomotiv sanayisinin ihracatı da yüzde 12 yükselişle 992 bine çıktı. Böylece otomotiv sanayisinde 2015 yılında üretim ve ihracat rekoru kırıldı.

TÜRK OTOMOTİV SANAYİSİ DÜNYADA 16. SIRADA

Türk otomotiv sanayisi, 2015 yılının 9 ayında toplam otomotiv üretiminde dünyada 16. sırada yer aldı.

Ülkelere göre toplam Ar-Ge harcamaları içerisinde otomotivin payına bakıldığında ise Türkiye, yüzde 18,9'luk payla 3. sırada bulunuyor. Almanya, Ar-Ge harcamaları içerisinde otomotivin aldığı pay sıralamasında yüzde 31,7'yle başı çekerken, bunu yüzde 19,8'le Japonya takip etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, son yıllarda kapasite ve yeni ürün yatırımlarına hızla devam eden otomotiv sanayisinin, üretimde çok önemli büyüme elde ederek tarihi bir rekora imza attığını ifade etti.

ÜRETİLEN 100 ARACIN 73'Ü YURT DIŞINA

Önen, üretilen her 100 aracın 73'ünün yurt dışına gönderilerek ihracat rekorunun da kırıldığına işaret ederek, AB pazarlarındaki büyümenin, üretim ve ihracat rakamlarına pozitif katkı sağladığını belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)