Ordu-Giresun Havalimanı seferleri için biletler satışta
İHA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. Öte yandan, uçuşlar için bilet satışları başladı.

AÇILIŞ 22 MAYIS'TA

Beraberinde Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, milletvekili adayları Oktay Çanak, Nilgün Tomakin, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ve ilçe belediye başkanları ile havalimanında incelemelerde bulunan Kurtulmuş, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.

Terminal binasını gezen Kurtulmuş, açılış öncesi son hazırlıkların yapıldığını belirterek, “Ordu-Giresun Havalimanı 22 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılacak” dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı seferleri için biletler satışta

MEGA PROJE

Projenin bu noktaya geldiğini görmenin onur verici olduğunu anlatan Kurtulmuş, Karadeniz Bölgesi’nin bir büyük havalimanına daha kavuşacağına dikkat çekti. Kurtulmuş, "Türkiye’nin mega projelerinden birisi. Dünya çapında önemli projelerden birisi. Bu projenin bu noktaya gelmiş olduğunu görmek hakikaten onur verici. Büyük bir sevinç duyuyoruz. Bu aynı zamanda Türkiye’nin fevkalade önemli bir havalimanı olacak. Dünyada denizin üzerine inşa edilmiş 3. havalimanı. Hem terminal binaları hem pisti hem apronu. Denizin üzerine kısmen inşa edilmiş 6 havaalanı daha var. Ama Japonya ve Hong Kong’dan sonra Ordu-Giresun Havaalanı bütünüyle denize inşa edilmiş bir havaalanı. Bu proje Türkiye’nin itibar ve prestij projelerinden birisi” diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı seferleri için biletler satışta

Kurtulmuş, 26 Mayıs tarihinden itibaren Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçuşlarına başlayabileceğini de belirterek, “Hem Ordu hem Giresun hem bütün Karadeniz hem de Türkiye için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

YILDA 3 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERİLECEK

Terminal binasının yılda 3 milyon yolcuya hizmet edebilecek şekilde yapıldığını kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Bütün elektronik mekanizmalar konulmuş bir terminal binasına sahibiz. İnşallah 22 Mayıs’ta burada uçuş yapılacak ve buranın açılışını gerçekleştireceğiz. Ondan sonra da vatandaşlarımız bu büyük hizmetten istifade etmiş olacak. Ümit ediyorum ki bu havalimanının buraya gelmesiyle Ordu ve Giresun turizm bakımından da fevkalade ayrıcalıklı bir noktaya gelecek. Özellikle Ordu ve Giresun’un yaylaları, arka kesimleri, dünyanın farklı yerlerinden o muhteşem İsviçre ve Cenevre gibi büyük, güzel manzaralara sahip olan yöremiz, dünyanın her tarafına yakınlaşmış olacak. Dünyanın her yerinden turistler çok kısa bir süre içerisinde buraya gelebilecekler."

Ordu-Giresun Havalimanı seferleri için biletler satışta

BİLET SATIŞLARI BAŞLADI

Öte yandan, Türk Hava Yolları'nın internet sitesi üzerinden bilet satışlarına başlandı. Biletler henüz İstanbul’dan gidiş olarak ise satışa konulmadı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)