3. Köprü'den 15 bin TIR geçecek

Birçok kişi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçmek için gün sayıyor. Ağustos ayında araç geçişlerine hazır hale getirilecek olan 3. Köprü, en çok İstanbulluları sevindirecek. Boğaz'ın son gerdanı olarak adlandırılan 3. Köprü'nün devreye girmesiyle İstanbul, yük taşıyan kamyon ve TIR trafiğinden kurtulacak.

3. Köprü'den 15 bin TIR geçecek

15 YÜK ARACI KUZEYE KAYDIRILACAK

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden hergün yaklaşık 15 bin yük aracı geçiyor. Asya'dan Avrupa'ya ve Avrupa'dan Asya'ya yük taşıyan araçlardan 5 binini TIR'lar oluşturuyor.

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı verilerine göre; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden hergün geçiş yapan 15 bin yük ve TIR aracı esas alınarak hesaplama yapıldığında; yıllık geçiş sayısı 5,5 milyonu aşıyor. Bu trafiğin tümünün 3. Köprü'ye kayması ile İstanbul trafiği adeta nefes almaya başlayacak.

3. Köprü'den 15 bin TIR geçecek

KARARA RAĞMEN YOĞUNLUK OLUYOR

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'in kararıyla sabah saatlerinde 06.00-10.00 saatleri arasında, öğleden sonra ise 16.00-22.00 saatleri arasında Asya'dan Avrupa'ya ve Avrupa'dan Asya yakasına geçmek isteyen ağır vasıtaların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişleri yasaklanacak. Bütün alınan önlemlere rağmen yük araçlarının geçişi, İstanbul'un trafiğine aşırı derecede etkiliyor.

YAVUZ'DA 7/24 GEÇİŞ OLACAK

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü 14 saat kullanabilen yük araçları, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 7/24 geçiş yapabilecek. Lojistik sektörü firmaları ve çalışanları bu avantajdan yararlanmayı dört gözle bekliyor. Ulaşım kısıtlamasının kalkmasıyla zaman kazanacak olan firmaların maliyetlerde ciddi oranda avantaj sağlayacak.

3. Köprü'den 15 bin TIR geçecek

YILDA 3 MİLYAR KAZANDIRACAK

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin zorunlu bakım çalışmalarında yaşanan ve her geçen gün artan trafikte uzayan araç kuyrukları, yıllık yaklaşık 3 milyar lira değerinde işgücü ve akaryakıt kaybına neden oluyor. Her iki köprüden günde 250 bin otomobil eşdeğerinde araç geçmesi gerekirken, bu miktar 600 bini bulunca köprüler 2,5 kat kapasiteyle çalışıyor.