3 yaşındaki çocuk define buldu

Babası ve büyükbabasıyla Hockley bölgesindeki kırsal alanda çıktığı bir gezi sırasında babasının elinde gördüğü metal detektörüyle oynamak isteyince, babası bu hevesi kırmak istemedi. Cihazı eline almasından birkaç dakika sonra ise 16.Yüzyıl'a ait 2.5 milyon sterlin değerinde olduğu tahmin edilen defineyi buldu.

"On beş yıldır elimde bu cihazla dere tepe dolaştım. Hiç başıma böyle bir şey gelmemişti" diye oğluınu şansını açıklayan 34 yaşındaki baba Jason Hyatt, "Herhalde oğlum dünyadaki en şanlı insanlardan biri. Doktora bile götürsek, elini kanepenin altına sokup 10 sterlinlik banknot bulacaktır" diyor.

8.HENRY DÖNEMİNE AİT ALTIN OBJE
Web tasarımcısı babası Jason, annesi Rebecca ve altı aylıkkızkardeşi Emily ile birlikte Essex'te yaşamakta olan James Hyatt'ın büyük bir şans eseri bulduğu hazine, toprağın yaklaşık 20 cm altında bir altın muhafazası içindeki ‘dinsel motifler' içeren altın objelerden oluşuyor. Uzmanların yaptığı incelemeler sonucunda bu altın parçaları, 16.Yüzyıl'da 8.Henry zamanlarında yaşamış soylu bir aileye ait olduğu tahmin ediliyor.
Gerekli incelemelerimn yapılmasının ardından, başta British Museum olmak üzere çeşitli kurumlarda açık artırmaya çıkarılması beklenen hazineden elde edilecek gelir Hyatt ailesinin çocukları için harcanacak.