5 nesil Hababam Sınıfı ile büyüdü
Detay Haber

5 nesil Hababam Sınıfı ile büyüdü

1975 yılında vizyona giren serinin ilk filmi, izlenme rekoru kırdı.

Bir yıl sonra yapılan “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı”, 30 hafta vizyonda kalarak serinin en çok hasılat yapan filmi oldu.

Bu filmleri sırasıyla “Hababam Sınıfı Uyanıyor”, “Hababam Sınıfı Tatilde”, “Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor” ve “Hababam Sınıfı Güle Güle” izledi.

Kemal Sunal, Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Tarık Akan, Şevket Altuğ, Perran Kutman ve İlyas Salman gibi ünlü birçok ismin rol aldığı ilk seri, büyük ilgi gördü.

5 nesil Hababam Sınıfı ile büyüdü

5 nesil Hababam Sınıfı ile büyüdü

“İnek Şaban”, “Güdük Necmi”, “Damat Ferit”, “Kel Mahmut” ve “Badi Ekrem” karakterleri sinema tarihine geçti.

2000’lerden sonra “Hababam Sınıfı serisinin üç filmi daha vizyona girdi. Ancak bu filmler ilk seri kadar ilgi görmedi.

"POSTAL RIZA" ANILARINI PAYLAŞTI

Hababam Sınıfı filmlerinde "Postal Rıza" karakterini canlandıran Ercan Gezmiş, anılarını paylaştı.

Serinin halen büyük ilgi gördüğünü ve beşinci nesil tarafından izlendiğini belirterek, "Hababam Sınıfı'nda haylaz öğrenci yoktur. Aradan 40 yıl geçmesine rağmen bugün bile bütün öğrencilere örnek talebeleriz" diye konuştu.

5 nesil Hababam Sınıfı ile büyüdü

"KEMAL AĞABEY KOYU BEŞİKTAŞ TARAFTARIYDI"

Ercan Gezmiş, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinden önce serideki futbol tutkusundan da örnekler verdi.

5 nesil Hababam Sınıfı ile büyüdü

Gezmiş, şöyle konuştu:

“Kemal Ağabey çok koyu bir Beşiktaş taraftarıydı. Bunu kimse de bilmezdi. Hababam Sınıfı kadrosunun yüzde 90'ı da Fenerbahçe'yi tutardı. Kemal Ağabey’e takım konusunda çok takılırdık ve sinir ederdik. Bizden büyük olduğu için kızardı, biz de susardık.”

Ercan Gezmiş, “O dönemin Hababam Sınıfı oyuncuları, köz ateşinde bakır bir cezvede ağır ağır kaynayan bir kahveyiz. Şu andaki makine kahvesi lezzetinde olmamız mümkün değil” dedi.