Nepal'de 8 gün sonra 3 kişi enkazdan sağ çıkarıldı

Nepal'de, 7 binden fazla insanı canından eden 7,8 şiddetindeki depremden sekiz gün sonra üç kişi en kaz altından sağ olarak kurtarıldı.

Nepal'de 8 gün sonra 3 kişi enkazdan sağ çıkarıldı

v

Polis, asker ve polislerin ortak yürüttüğü kurtarma çalışmaları sonucu iki kadın ve bir erkeğin enkaz altından sağ çıkarılarak hastaneye kaldırıldığını söyledi.

BAKAN MUCİZEYİ DOĞRULADI

İki kişinin Sindhupalchok bölgesine bağlı Kerebari köyündeki evlerinin enkazı altından, diğer kişinin ise kayan toprak tabakalarının altında kalan bir bölgede kurtarıldığı ifade edildi. İçişleri Bakanı Laxmi Dhakal olayı doğruladı.

"ARTIK UMUT YOK" DENMİŞTİ

Son olarak geçen hafta 18 yaşındaki bir genç kız enkaz altından sağ olarak çıkarılmıştı. Nepal hükümeti cumartesi günkü açıklamasında, artık enkaz altında kalanların hayatta kalma umudu kalmadığını söylemişti.

7 BİN ÖLÜ VE 14 BİN YARALI

Sekiz gün önce 7,8 büyüklüğünde bir depremle sarsılan Nepal'de ölü sayısının 7 bini, yaralı sayısının ise 14 bini geçtiği ifade ediliyor.